Ostaficiuc vrea reorganizare pe regiuni administrative

Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L Timiş, a vorbit, miercuri, despre propunerea de reorganizare administrativă a României. Preşedintele CJ Timiş este de acord 100% cu regionalizarea.

„De ani de zile sunt adeptul unei noi reorganizări a României pe regiuni administrative. Cred în mutarea competenţelor de la nivelul guvernului către comunităţile din regiuni, cred că apropierea cetăţenaului de decizie nu se poate realiza decât prin descentralizare. Cred în puterea de dezvoltare a fiecărei comunităţi prin ea însăşi. Cred în exemplul pe care îl oferă ţările dezvoltate din Europa, care toate au sistem de regiuni. Discutăm de opt regiuni Această împărţire ar putea să fie făcută pe actualele regiuni de dezvoltare. Dacă se găseşte o variantă mai bună, sunt de acord că poate fi aplicată. Această reorganizare administrativă este imperios necesară”, a declarat Constantin Ostaficiuc. Preşedintele PD-L Timiş a vorbit şi despre viitoarea regiune de vest, cu potenţială capitală la Timişoara. „Dacă ne gândim la regiunea vest, cele patru judeţe – Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara – ar putea constitui acel judeţ mare, cu capitala la Timişoara. Cu un echilibru bine stabilit, între două judeţe mai bine dezvoltate şi alte două mai puţin dezvoltate. S-ar putea creea premisele ca, la nivelul acestei zone, să avem o strategie coerentă de dezvoltare şi cu modele europene”, a mai spus Ostaficiuc. „Am spus că voi candida la preşedinţia consiliului judeţean. Noua regiune va avea tot un consiliu judeţean”, a încheiat liderul democrat-liberal, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la preşedinţia viitoarei regiuni de vest.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

58 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago