Categories: Social

Petitie on-line pentru miropolitul Corneanu

Câteva zeci de timişoreni au protestat, din nou, duminică, la finalul Sfintei Liturghii, pe treptele Catedralei Mitropolitane, împotriva deciziei referitoare la mitropolitului Corneanu. Luni va fi deschisă, pe Internet, şi o petiţie on-line, prin care se solicită prezenţa, la Timişoara, a patriarhului Daniel.

Timişorenii nemulţumiţi de decizia de retragere a dreptului de semnătură al mitropolitului Nicolae Corneanu au decis că vor protesta în fiecare săptămână, până la proxima şedinţă Sinodului, programată la toamnă. Ei s-au ţinut până acum de promisiune şi, în plus, au trimis pe adresa Patriarhiei, o scrisoare de susţinere a IPS Corneanu, semnată de peste 4.000 de În plus, lupta pentru ca mitropolitul Banatului să fie repus în drepturi se va purta pe Internet, printr-o petiţie on-line. Protestul de duminică a înregistrat cea mai însemnată participare din partea credincioşilor timişoreni, care s-au prins de mâini vreme de mai multe minute, într-o piramidă umană formată ad-hoc în faţa catedralei. Luni, pe www.petitiionline.ro va fi postată o petiţie on-line către Preafericitul Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta este invitat la Timişoara, pentru a face lumină în acest caz şi a-l repune în drepturi pe mitropolitul Banatului. „Vă invităm la Timişoara, să faceţi lumină, cu adevărat, în slujba lui Iisus! Protejaţi-l pe cel ce v-a protejat, pe ÎPSS Nicolae, mitropolitul Banatului! Nu lăsaţi biserica goală! Nu lăsaţi Catedrala Mitropolitană pradă mizeriei umane! Cei care v-au manipulat sunt «agenţi imobiliari» şi atât!”, se arată în finalul scrisorii. La protestul care a urmat Sfintei Liturghii au participat, printre alţii, Pompiliu Alămorean primul primar al Timişoarei de după 1989, analistul economic Nicolae Ţăran, Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei, Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, profesorul universitar Viorica Bălteanu şi jurnalistul Lia Lucia Epure. Au venit, de asemenea, din nou, preotul pensionar Mihai Pop, în reverendă, şi preotul Cosmin Pleşa, de această dată în haine civile. Cei doi au fost ameninţaţi cu judecata după ce au participat la mai mai multe adunări de susţinere pentru Înaltpreasfinţitul Nicolae. „Şansele de îndreptare a deciziei Sfântului Sinod cresc. Am fost câteva sute în faţa catedralei. Numărul de enoriaşi care se solidarizează cu Înaltpreasfinţitul este tot mai mare. Abuzul începe să fie cunoscut şi la sate, primim foarte multe semnale de susţinere din tot teritoriul Banatului şi din străinătate. Încercăm să responsabilizăm Patriarhia, pentru că acolo s-a făcut greşeala. Îi cerem patriarhului să vină la Timişoara”, a spus Nicolae Ţăran.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

6 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

7 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

8 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

12 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

13 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

13 ore ago