River Deck, tot mai aproape de demolare

Terasă şi restaurant ziua, club noaptea, River Deck este una dintre cele mai spectaculoase locaţii de profil din Timişoara. Clubul este însă la un pas să cadă sub lama buldozerului. Asta, după ce primarul Gheorghe Ciuhandu a semnat referatul care precede dispoziţia de demolare.

River Deck are climatizare de exterior şi încălzitoare de terasă, graţie unei investiţii care, în total, depăşeşte 150.000 de euro. Clubul a fost deschis în 2006, la limita legii, în incinta bazei de caiac a CSŞ1 Timişoara. Terenul, de circa 500 de metri pătraţi, a fost închiriat, până în 2010, pentru 300 de euro lunar. Noul contract a dublat chiria. Deşi funcţionează doar câteva luni pe an, River Deck plăteşte şi în lunile fără activitate. „Am deschis proces Primăriei Timişoara în urmă cu două săptămâni pentru terenul bazei de caiac. Ca parteneri în proces sunt Ministerul Educaţiei şi al Finanţelor. Este terenul statului, dar de interes naţional, ţine de Ministerul Educaţiei. Primăria nu avea voie nici să dezmembreze trotuarele din faţa bazei fără acordul ministerului. Contractul cu River Deck este extrem de profitabil pentru noi. Primim 600 de euro timp de 12 luni, ne este organizat un concurs de caiac şi avem şi pază la bază. Nu ştiu cum ne descurcam fără ei”, spune Tamara Savu, directorul CSŞ1 Timişoara.

Primăria pregăteşte licitaţie

Primarul Gheorghe Ciuhandu spune că nu mai e cale de întors. „Am semnat marţi referatul pe baza căruia se va face dispoziţia de demolare pentru River Deck. Nu puteam continua în acest fel. Conform Cărţii Funciare, clubul este pe domeniul public. Voi emite dispoziţia de demolare, putem să ne judecăm cât vor, nu au nicio şansă. Situaţia de la River Deck a apărut când am studiat CF-urile de-a lungul malurilor Begăi”, a declarat Ciuhandu.
Radu Hambaraş, administratorul de la River Deck, a glumit iniţial. „Când o să ne demoleze, tot pe 10 mai? Nu s-a stabilit încă data demolării? Avem suspans înseamnă… Am aşteptat în 10 mai să ne demoleze, acum să aşteptăm pe 10 iunie?”, a spus Hambaraş. „Acum doi ani s-a făcut Planul Urbanistic Zonal al malurilor Begăi. Startul acestui plan a fost dat pe terasă la River Deck. Au fost atunci arhitectul şef şi profesori importanţi de la Arhitectură. Practic, River Deck este un model pentru acest PUZ. River Deck nu violentează cu nimic malurile Begăi, din contră, le dă valoare şi a fost ales ca model pentru ce se construieşte în continuare. Cei care vor să ne dărâme nu ştiu că este cea mai frumoasă terasă de pe malul Begăi”, a completat el.
În 12 mai, reprezentanţii direcţiilor de patrimoniu, juridic şi urbanism din PMT au decis că, până pe 10 iunie, data când expiră contractul de închiriere între River Deck şi CSŞ 1 Timişoara, nu se mai poate face nimic pentru intrarea în legalitate. Primăria va cere evacuarea chiriaşului şi va trece la demolarea construcţiilor ridicate ilegal, fără autorizaţie de construcţie. Ulterior, terenul va fi scos la licitaţie. (sursa foto: thankyou.ro)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Guvernul închide oficial un punct de trecere al frontierei din Timiș care nici nu era încă deschis

Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…

2 ore ago

Primăria Timișoara a lansat oficial licitația pentru proiectarea și ridicarea parcării Spitalului de Copii

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…

2 ore ago

Se depun eforturi pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…

2 ore ago

De Crăciun, chiar am fost mai buni! Doar PSD-istul Daea a dat-o mai pe tradiţional

„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…

3 ore ago

Doar echipa de baschet va mai reprezenta Timişoara în acest an

Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…

3 ore ago

Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea plantelor de apartament pe perioada iernii

În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…

5 ore ago