Categories: SocialUltima ora

Soc si revolta la inmormantarea fetitei ucise la Jimbolia

Monika Ludwig, fetița ucisă în prima ei zi de vacanță, a fost înmormântată, marți după-amiază, la Jimbolia. În curtea casei în care a locuit fata au venit sute de oameni, deoopotrivă copii și adulți, care au vrut s-o conducă pe Monika pe ultimul ei drum.

Elisabeta Ludwig, mama fetiţei, abia a reușit să treacă peste cea mai neagră zi din viața ei. Câteva sute de oameni i-au stat alături, la căpătâiul sicriului în care se odihnește pentru vecie fiica ei,. A strâns-o tot timpul la piept pe Ilonka, fetița ei în vârstă de trei ani și jumătate, care nu înțelegea ce se întâmplă în jurul ei și întreba mereu de Monika. Slujba religioasă a fost oficiată în limbile maghiară şi română. „Inimile noastre sunt îngreunate şi nu reuşim să înţelegem ce s-a întâmplat”, a spus, cu glasul sugrumat, preotul catolic din Jimbolia. Monika Ludwig i-a fost alături, în altar, la fiecare slujbă. În sceneta de la ultimul Crăciun, fetița a interpretat rolul unui înger. Acum s-a transformat cu adevărat într-unul. „Vineri a stat la şcoală până la ora 12. Era bucuroasă că a venit vacanţa”, spune, printre lacrimi, învăţătoarea Judith Duţoiu. Cei 21 de copii care i-au fost colegi Monikăi erau îmbrăcați în alb, cu tricouri imprimate cu poza fetiței. „A fost groaznic. A trebuit să le explicăm copiilor noştri ce s-a întâmplat. Cum explici unui copil de zece ani că un cunoscut al familiei îl poate viola și apoi omorî?”, spune, abia găsindu-și cuvintele, mama unuia dintre copii. Cristina, prietena cea mai bună a Monikăi, nu se poate opri din plîns. Este singurul copil îmbrăcat în negru, pentru că le-a cerut părinților să-i pregătească hăinuțe speciale. Criminalul, Andrei Gyarmati, a lucrat, timp de mai mulți ani, ca paznic la școala din oraș. De aceea, oroarea oamenilor e și mai mare. Pentru că începuse să bea și să fie violent, bărbatul a fost dat afară. La 40 de ani nu avea familie și nici serviciu. Primarul Kaba Gabor s-a îngrijit de serviciul religios. Îi este foarte greu să vorbească despre acest caz, pentru că o cunoștea atât pe fetiță, cât și pe monstrul care a ucis-o. Tot comunitatea o va ajuta pe mama Monikăi să construiască o cruce, pentru a marca locul în care a fost ucisă copila.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

35 de minute ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

2 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

6 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

6 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

6 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

6 ore ago