Ministerul Transporturilor vrea să introducă o nouă taxă, pentru finanțarea centrului de investigații în aviația civilă. Este vorba de o instituție care ar trebui să vegheze la siguranța aeriană. Din portofelul fiecărui călător, 30 de eurocenți vor ajunge în taxa propusă, inclusă în taxa de aeroport.
Fiecare pasager care se va îmbarca pe aeroporturile din țară va plăti cu 30 de eurocenți mai mult pentru bilet. Taxa va trebui inclusă în prețul biletelor de avion vândute de companiile aeriene, dar banii ajung în conturile statului, spre nemulţumirea operatorilor de transport. În 2010, cinci milioane de pasageri au decolat de pe aeroporturile din România. Un plus de 30 de eurocenti la biletul de avion înseamnă aproape 1,5 milioane de euro în bugetul Ministerului Transporturilor.
Prețul unui bilet de avion include, pe lângă suma către compania aerienă, un tarif de îmbarcare și un tarif de securitate, necesar pentru întreținerea echipamentelor și a personalului de securitate. Taxa de îmbarcare și securitate percepută pe cel mai mare aeroport din țară, Otopeni din București, este de 21,5 euro, aproape de trei ori mai mare decât pe aeroportul din Valencia, unde taxa nu depășește şapte euro. La Roma, taxa este 14 euro, iar la Barcelona, 12 euro.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…