Tentații nenumărate pentru papilele gustative, la sfârșitul săptămânii, la Timișoara. În Parcul Rozelor va avea loc cea de-a doua ediţie a competiţiei gastronomice Cupa Banatului, cea mai puternică întrecere culinară din vestul României.
Echipe de bucătari şi cofetari se vor întrece în pregătirea celor mai gustoase preparate. În prima zi, concurenţii vor trebui să realizeze un meniu gourmet şi un platou festiv, iar în cea de-a doua vor găti, pe baza ingrendientelor primite de la organizatori, o mâncăre şi un desert. Juriul care va decide câștigătorii este format din maestrul Ştefan Bercea, preşedintele ANBCT România, maestrul Cornelia Ghişoi, Lady Chef a României, maestrul cofetar Silvian Miron sau maestrul Petrişor Tănase. Timișorenii vor putea gusta toate aceste preparate, dar și altele, cel puțin la fel de gustoase. Sâmbătă, opt bucătari din Ungaria vor pregăti o mâncare tradițională maghiară la ceaun, iar uica Mihai, cunoscut telespectatorilor din emisiunile culinare ale TVR Timişoara, va face găluște cu prune. În cele două zile, el va încerca să facă 5.000 de bucăți, pentru a stabili un record. Duminică va avea loc o paradă a modei specială, cu rochii de ciocolată, creaţie a maestrului cofetar Silvian Miron. Delicioasa competiție și evenimentele conexe sunt organizate de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România, filiala Timiş, şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.
Lansată în cea de a doua jumătate a acestui an, licitația pentru stabilirea executantului studiului…
Fără pauză! Etapa a 14-a din Liga Națională masculină de baschet programează un meci în…
Dacă v-ați bucurat de ieftinirea carburanților din ultimele zile, nu sperați să rămână prea mult…
Duminică, 28 decembrie 2025, în jurul orei 06:15, polițiștii au fost sesizați cu privire la…
Dacă ar fi să ilustrez anul 2025, ba chiar şi ultimii 36 de ani, rezumându-mă…
Există momente în copilărie care rămân pentru totdeauna: prima minge prinsă corect, primul gol marcat,…