Tentații nenumărate pentru papilele gustative, la sfârșitul săptămânii, la Timișoara. În Parcul Rozelor va avea loc cea de-a doua ediţie a competiţiei gastronomice Cupa Banatului, cea mai puternică întrecere culinară din vestul României.
Echipe de bucătari şi cofetari se vor întrece în pregătirea celor mai gustoase preparate. În prima zi, concurenţii vor trebui să realizeze un meniu gourmet şi un platou festiv, iar în cea de-a doua vor găti, pe baza ingrendientelor primite de la organizatori, o mâncăre şi un desert. Juriul care va decide câștigătorii este format din maestrul Ştefan Bercea, preşedintele ANBCT România, maestrul Cornelia Ghişoi, Lady Chef a României, maestrul cofetar Silvian Miron sau maestrul Petrişor Tănase. Timișorenii vor putea gusta toate aceste preparate, dar și altele, cel puțin la fel de gustoase. Sâmbătă, opt bucătari din Ungaria vor pregăti o mâncare tradițională maghiară la ceaun, iar uica Mihai, cunoscut telespectatorilor din emisiunile culinare ale TVR Timişoara, va face găluște cu prune. În cele două zile, el va încerca să facă 5.000 de bucăți, pentru a stabili un record. Duminică va avea loc o paradă a modei specială, cu rochii de ciocolată, creaţie a maestrului cofetar Silvian Miron. Delicioasa competiție și evenimentele conexe sunt organizate de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România, filiala Timiş, şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…
„Ordonanța trenuleț” este un produs al guvernelor care avea rolul să ascundă neputința acestora. Iar…