Vladimir Cirpaci, stapin pe garajul prefecturii!

Noul proprietar al imobilului în care se află garajele Prefecturii Timiş nu mai vrea să permită accesul maşinilor acestei instituţii. Vladimir Cîrpaci a cumpărat, după metoda deja „brevetată” de conaţionalii săi, toate apartamentele şi acum vrea să facă legea în zonă. Miercuri, el a chemat poliţia, la vederea ziariştilor.

Prefectul Mircea Băcală nu-şi va mai putea lăsa maşina în garajul instituţiei. Acesta este situat pe Bd. CD Loga, în spatele sediului PSD. Clădirea de la numărul 40/A este însă pe cale să fie cumpărată de un proprietar care vrea să interzică accesul maşinilor prefecturii. „Se pare că există acea categorie de cetăţeni care vor să pună mâna pe tot centrul istoric al Timişoarei. Metoda e clasică, cumpără un apartament fără valoare foarte mare şi încep să-şi terorizeze vecinii. În spatele sediului PSD avem două garaje. În perioada când şoferul meu a fost în concediu, eu am dus maşina în garaj. O persoană m-a studiat, apoi, politicos, mi-a atras atenţia că nu voi mai parca acolo, pentru că el va cumpăra tot. Prefectura a primit, în 2000, prin hotărâre de guvern, două garaje care aparţineau Băncii Agricole”, spune Mircea Băcală. „Construcţia este a instituţiei prefectului, însă nu se ştie al cui este terenul. Există posibilitatea ca, într-adevăr, să nu-mi ofere posibilitatea să parchez în acele două garaje. Va trebui să ajung la o înţelegere cu proprietarii. Garajul instituţiei nu s-a putut intabula după 1989, pentru că terenul era al altcuiva”, explică Băcală. Acesta susţine că va solicita un drept de acces la aceste garaje. „A doua zi, când şoferul s-a dus după maşină, lacătul era forţat, S-a chinuit jumătate de oră să deschidă garajul. Probabil că a fost un semn. Dar eu le transmit să stea liniştiţi, pentru că în ţara asta există legi şi pentru ei”, spune prefectul.
La vederea ziariştilor, Vladimir Cîrpaci, cel care a cumpărat imobilul, a chemat poliţia. „Se simte intimidat de dumneavoastră”, a explicat Vişan Constantin, care s-a recomandat drept colaborator al lui Cîrpaci. „În cursul zilei de ieri (marţi – n.r.), şoferul prefectului a intrat cu viteză foarte mare în curte. I s-a spus să meargă mai încet, pentru că sunt copii. Asta a fost toată discuţia. Presupun că toată chestia asta cu garajul se va rezolva în timp. Îmi spune domnul Vladimir că acesta se găseşte pe terenul lui. Se va lămuri dacă domnul prefect are act de proprietate. Nu a fost nicio problemă legată de garaj”, mai spune Vişan. După ce i-a trecut spaima de jurnalişti, Vladimir Cîrpaci a declarat că nu l-a văzut în viaţa lui pe Mircea Băcală. „Dar când a venit domnul prefect aici? Nimeni nu l-a văzut pe prefect aici. Că vrea să spună el şi vrea să ducă oamenii în reluare (!!) da, poate să ducă, dar nu e adevărat”, a afirmat acesta. „În acest imobil nu mai este nicio persoană. Pe cine să terorizeze? În momentul de faţă nu este nimeni şi toate apartamentele s-au cumpărat în mod legal”, a completat colaboratorul.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago