Categories: Timp liber

DJ Vasile si Elvis Romano, la River Deck

Super concert, marţi, 30 august, la River Deck. Pe malul Begăi va ajunge, în premieră, taraful de la Mârşa. Mârşenii lui DJ Vasile îl au ca invitat special pentru evenimentul de la Timişoara pe Elvis Romano.

Cel mai cunoscut membru al tarafului din Mârşa este Vasile Dinu, devenit MC (DJ) Vasile, după celebra colaborare cu Zdob şi Zdub. Solist vocal, dar si ţimbalist, Vasile Dinu este liderul tarafului. „Cântăm balade, doine, cântece lăutareşti vechi de sute de ani”, spune DJ Vasile, care consideră că doinele sunt piesele de rezistenţă ale tarafului. Vasile Dinu este membru al tarafului încă din anii 1940, în vremurile în care nunţile încă se mai făceau la lumina opaiţului. Taraful nou, urmaşul celui vechi, a apărut în 2000, când din membrii formaţiei originale nu mai erau în viaţă decât foarte puţini. N-a fost greu de reînviat tradiţia, pentru că la Mârşa lăutăria se transmite din generaţie în generaţie. „Toţi din taraf ştiu să cânte şi altceva. Unul cântă populară, unul ştie mai bine melodii ţigăneşti, altul mai moderne. Toţi ştim câte ceva diferit de celălalt”, explică Vasile Dinu. Invitatul special va fi Elvis Romano, pe numele lui Tudor Lakatos, un maramureşean care a adaptat mai multe piese ale lui Elvis Presley, cântându-le în limba romani. Timişorenii sunt aşteptaţi în 30 august, de la ora 22, la River Deck, pentru a vedea de ce invitaţiile pe adresa tarafului din Mârşa nu mai contenesc. „La concert o să se lămurească lumea ce poate taraful lui MC Vasile. Toţi vor fi mulţumiţi”, promite Dinu.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

4 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

5 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

7 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

9 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

10 ore ago