Categories: Social

Hot international, urmarit in Austria, capturat la Timisoara

Poliţiştii din Timiş au reuşit să prindă un bărbat căutat de autorităţile austriece de mai bine de doi ani! Dănuţ Ţoc a fost reţinut în urma unei acţiuni de amploare. Bărbatul conducea o grupare specializată în furturi şi tâlhării.

Dănuţ Ţoc este acuzat că, în urmă cu doi ani, împreună cu alţi şase complici, a dat spargerea la o casă de pariuri din Wels, Austria. Potrivit autorităţilor austriece, grupul a intrat în casa de pariuri cu topoare şi pistoale, cei şapte reuşind să fugă cu aproximativ 20.000 de euro. Poliţiştii austrieci au identificat membrii bandei şi i-au dat în urmărire internaţională. Membrii grupării au însă la activ zeci de alte furturi şi tâlhării comise şi în România. Câţiva dintre hoţi au fost prinşi la începutul anului, dar Dănuţ Ţoc a reuşit atunci să fugă.
Marţi seara, oamenii legii au reuşit să-l repereze şi pe cel considerat liderul acestei grupări. Ţoc se ascundea într-o locuinţă din zona Rudolf Walter, împreună cu prietena lui. Bărbatul şi-a dat seama că este filat de poliţişti şi a încercat să fugă, însă ofiţerii, cu ajutorul câinilor special dresaţi, l-au urmărit şi l-au prins imediat. Casa în care se ascundea a fost percheziţionată, iar acolo au fost descoperite mai multe bunuri care se pare că au fost furate şi sume importante de bani.
„Poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Timiş au reuşit prinderea unui bărbat suspect de comiterea unor infracţiuni atât în România, cât şi pe teritoriul Austriei. Acesta face parte dintr-o grupare infracţională desfiinţată de poliţişti în urmă cu mai multe luni, specializată în comiterea infracţiunilor cu violenţă, respectiv tâlhării. Suspectul a fost depus în arestul IPJ Timiş pentru ispăşirea pedepsei.” a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.
Ţoc este acuzat de furt calificat, complicitate la tâlhărie, constituirea unui grup infracţional şi deţinere de droguri de risc pentru consum. El va fi prezentat instanţei în cursul zilei de miercuri.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

19 minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

44 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago