Categories: Afaceri

Start in Liga IV-a de fotbal

Fotbalul şi-a intrat deplin în drepturi la sfârşitul săptămânii trecute, odată cu debutul ligilor inferioare în judeţul Timiş. La nivelul Ligii a IV-a, la startul noului sezon s-au aliniat o serie de formaţii noi faţă de sezonul trecut, iar lupta pentru câştigarea seriei se va da între cel puţin trei echipe.

Avântul Bobda, CFR Timişoara, Arsenal Bucovăţ Progresul Gătaia şi Banatul Nerău sunt echipele noi ce evoluează în Liga a IV-a, toate evoluând în urmă cu un an în campionatul judeţean. A fost o primă etapă în care s-au înscris, în cele opt jocuri disputate, 43 de goluri, o cifră remarcabilă chiar şi pentru acest nivel. Din startul competiţiei s-au desprins trei echipe care vor lupta pentru şefia clasamentului. Este vorba despre CFR Timişoara, FC Chişoda şi CSM Lugoj, toate cele trei formaţii cu jucători foarte buni în loturi. Spartak Gottlob ar putea deveni arbitrul seriei, trupa antrenată de Cristi Utfineanţ reuşind o victorie în prima etapă (3-1) pe terenul nou promovatei Progresul Gătaia. Arsenal Bucovăţ, la debutul în Liga a IV-a, după ce a preluat locul retrasei Poli 2002 Timişoara, şi AS Peciu Nou au fost protagonistele jocului în care s-au înscris cele mai multe goluri, zece în total, şase în poarta celor de la Peciu Nou. Goluri multe s-au înscris şi la Dragşina, unde Real a remizat, 4-4, cu CS Dumbrăviţa. CFR Timişoara a făcut instrucţie cu Juventus Pişchia la revenrea în Liga a IV-a. Molcuţ, Gheju, Pătraşcu, de două ori, şi Popa au marcat pentru feroviari, iar evoluţia lor arată că locul 1 este obiectivul formaţiei de la Gara Mare. Pentru fotoliul de lider se bate şi FC Chişoda. În etapa inaugural, trupa pregătită de Cristi Safta a trecut în deplasare de Pobeda Dudeştii Vechi cu 3-1. S-a evidenţiat Riviş, un fotbalist de 22 de ani care a evoluat pentru Poli II, dar şi pentru loturile naţionale de juniori. CSM Lugoj, cu Cosmin Stan la timonă, a trecut lejer, 4-0, de Auto Timişoara, chia în oraşul de pe Bega şi îşi anunţă candidatura în lupta pentru câştigarea seriei.
Rezultatele primei etape: CFR Timişoara – Juventus Pişchia 5-1; Auto Timişoara – CSM Lugoj 4-0; Avântul Bobda – Timişul Şag 3-2; Pobeda Dudeştii Vechi – FC Chişoda 1-3; FC Deta – Jimbolia 1-1; Real Dragşina – CS Dumbrăviţa 4-4, Progresul Gătaia – Spartak Gottlob 1-3, Arsenal Bucovăţ – AS Peciu Nou 6-4.

Share
Published by
Cosmin Bradu
Tags: liga a IV-a

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

O oră ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

2 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

3 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago