Alin Popoviciu vs. sindicalisti in batalia pentru Ape

În câteva zile, demisia lui Titu Bojin din funcţia de director al Apelor Române devine efectivă. Postul este extrem de râvnit, dar cel pentru care se pregăteşte terenul a stârnit deja reacţii adverse. Sprijinit, se pare, doar de deputatul Alin Popoviciu, Tudor Ştefan nu are calificarea necesară pentru un astfel de post. Sindicaliştii ameninţă deja cu procesele.

Momentul în care Titu Bojin a anunţat că renunţă la funcţia de director al Administraţiei Bazinale de Apă a dat startul unei lupte surde pentru funcţia rămasă liberă. Deputatul PD-L Alin Popoviciu şi-a pregătit omul, dar Tudor Ştefan nu are nicio legătură cu domeniul. Poate doar una extrem de vagă, şi anume calitatea sa de membru al PDL Timiş, deţinător de firmă de produse metalice la Slatina. Problema e că, în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă, directorul de la Apele Române trebuie să aibă cel puţin zece ani lucraţi în domeniu.

„Pila” lui Popoviciu nu are nici măcar o zi pe cartea de muncă la Ape, astfel că liderul Sindicatului Apele Banat, Doru Şerbescu, ameninţă deja cu nenumărate procese. Şerbescu spune că omul cel mai potrivit pentru a-i urma lui Bojin este Ştefan Constantin Sandu, actualul director al sistemului de gospodărire a apelor Timiş. În plus, este şi consilier local PDL şi, chiar dacă nu are zece ani lucraţi în domeniu, este considerat de sindicalişti cea mai bună alegere pentru funcţia de director. „În contractul colectiv de muncă se spune că directorul de la Ape trebuie să aibă lucraţi zece ani în domeniu. Nu se poate să aducă director un om care nu are nici cea mai mică legătură cu apele. Dacă Tudor Ştefan, omul pe care nu-l susţine PD-L, ci doar Alin Popoviciu ajunge director, dăm în judecată Apele Banat. Nu vom face grevă, ci vom merge doar pe cale legală. Nu se mai poate ca în România să fie puşi directori oameni care nu au nici cea mai mică legătură cu domeniul respectiv”, afirmă Şerbescu. Ştefan Constantin Sandu nu-şi doreşte cu tot dinadinsul funcţia de director. „Am început treaba în urmă cu doi ani la gospodărirea apelor. Decizia aparţine conducerii Apelor Române, nimeni nu mi-a propus vreodată să fiu director la Apele Banat. Poate s-au gândit că e mai potrivit pentru mine să-mi continui treaba unde am început”, spune Sandu.

Deputatul Alin Popoviciu nu vrea să vorbească despre situaţia de la Apele Române. „Nu mă interesează subiectul. Aveţi senzaţia că acest Ştefan are un singur prieten? O fi trăit în munţi până acum? Îl cunosc pe Ştefan cum îl cunosc mii şi mii de oameni, Apele nu-s treaba mea. Nu am nicio legătură”, ne-a declarat deputatul. Demisia lui Titu Bojin de la Direcţia Apelor Banat va intra în vigoare la 1 octombrie. Până acum, se pare că singurul dosar depus la Bucureşti pentru postul respective este cel al lui Tudor Ştefan. Asta, în condiţiile în care numirea acestuia nu este agreată de mai mulţi membri importanţi ai PD-L Timiş.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago