Categories: Poli Timisoara

Cei 13 care au îngenuncheat Atletico Madrid

Jipa, Varga (40, Ionuţ), Crăciun, Andreaş, Stoicov, China, Bungău, Vlaicu, Octavian Popescu, Timofte, Rosenblum (86, Mănăilă). 13 jucători care au făcut istorie în tricoul Politehnicii Timişoara.

Se întâmpla cu exact 21 de ani în urmă, într-o perioadă în care în fotbal se mai putea vorbi despre romantism. Cei 13 actori din teren au fost dirijaţi excepţional de unicul Costică Rădulescu, cel mai important antrenor din istoria Politehnicii Timişoara. A fost Poli Timişoara – Atletico Madrid 2-0. Incredibil! Nimănui nu-i venea să creadă că tabela de marcaj indică acel scor. Părea un vis frumos. Pe atunci însă chiar şi un vis putea deveni realitate la Poli, care a eliminat principala candidată la câştigarea Cupei UEFA. Bungău, din lovitură de pedeapsă, şi Tavi Popescu, dintr-o acţiune creată de Sorin Vlaicu, au înscris cele două goluri care le-a asigurat până la urmă calificarea, în detrimentul supervedetelor de la Atletico. Dintre jucătorii care s-au aflat atunci pe terenul de joc, doar Adrian Stoicov şi Sorin Vlaicu îşi mai leagă acum numele de Poli Timişoara, primul fiind antrenor la satelitul din Liga a III-a, iar cel de-al doilea ocupându-se de o grupă de juniori din cadrul clubului. (sursa foto: www.politimisoara.com)

Share
Published by
Cosmin Bradu
Tags: poli

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

O oră ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

2 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

4 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

6 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

7 ore ago