Categories: Social

Timisul, un judet mai curat decat anul trecut

Echipa Let’s Do It, Romania! a centralizat informaţiile primite de la primăriile implicate şi de la coordonatorii locali din Timiş. La curăţenia generală de anul acesta au fost adunaţi 14.473 de saci, cu aproape 5.000 de saci mai puţin faţă de anul trecut, semn că Timişul a devenit un judeţ ceva mai curat.

Curăţenia a fost făcută în foarte multe cazuri în aceleaşi locuri ca în 2010. De exemplu, la Pădurea Verde au participat 1.169 de voluntari din Timişoara şi Dumbrăviţa şi au fost adunaţi 2.645 de saci, din nou mai puţin faţă de anul trecut, când au fost adunaţi peste 3.000 de saci cu gunoi. Dacă anul trecut au participat foarte multi voluntari curioşi să vadă ce presupune „Curăţenie în toată ţara, într-o singură zi”, în 2011 au venit doar cei pentru care implicare şi voluntariat înseamnă ceva. Şi anul acesta, „copiii au făcut curat acolo unde oamenii mari au făcut mizerie”, după cum a concluzionat unul dintre sutele de micuți veniţi la Pădurea Verde, lângă Timişoara.
Au participat la curăţenie 51 de primării din Timiş care au reuşit implicarea a 6773 voluntari, dintre care 3.382 elevi şi 178 de cadre didactice. S-au mai implicat 18 ONG-uri şi 25 de companii cu voluntari. Cea mai mare echipă participantă a avut-o Şcoala cu clasele I-VIII Dimitrie Ţichindeal din Becicherecu Mic, cu 175 elevi şi șapte cadre didactice, iar cea mai mare echipă din partea unei companii a fost, pentru al doilea an consecuti,v cea a Ursus Timişoreana cu 110 membri. Echipa care a adunat cei mai mulţi saci este ACI Worldwide.
Implicarea autorităţilor locale, a primăriilor şi a instituţiilor de învăţământ a fost mult mai mare decât anul trecut. “În 2011 acestea s-au ocupat în totalitate de organizare în 41 de primării din cele 50 implicate, asigurând atât necesarul de saci şi de mănuşi precum şi pomovând evenimentul la nivel local şi implicând locuitorii şi elevii în campanie. Reuşita campaniei Let’s Do It, Romania! din acest anul nu ar fi fost posibilă fără sprijinul autorităţilor, al Gărzii de Mediu şi al Primăriei Timişoara. O contribuţie importantă au avut-o Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara, Apele Române, Romsilva, Jandarmeria Timişoara şi Brigada Mobilă, care au participat şi cu voluntari, precum şi Inspectoratul Şcolar şi Prefectura Timiş”, a declarat Radu Rusu, manager de proiect în cadrul campaniei Let’s Do It, Romania! în acest judeţ.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

2 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

4 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

4 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

7 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

7 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

8 ore ago