Categories: SocialUltima ora

Cititi atent etichetele: berea autentica n-are voie sa aiba porumb

Orice berar ştie că o bere adevărată conţine patru elemente: apă, malţ, drojdie şi hamei. Marea masă a băutorilor de bere nu citesc însă etichetele de pe sticlele achiziţionate. Până şi cele mai mari branduri combină berea cu porumb, pentru a scoate profit mai mare şi mai rapid.

Berea căreia i se face reclamă pentru că este „probabil cea mai bună din lume” este una dintre puţinele de pe rafturile hipermarketurilor româneşti care nu conţine porumb. Din punctul de vedere al specialiştilor în bere, băutura care se vinde sub acest apelativ nu ar avea voie să conţină porumb. Multe dintre berile cărora li se face intensiv reclamă la televizor și care ocupă locuri fruntașe în ceea ce privește vânzările conțin porumb. Unul dintre indicii este prețul. O bere cu porumb este mai ieftină decât una fără. Specialiştii spun că este şi de mai proastă calitate. Din punctul de vedere al sănătăţii, prezența porumbului nu e foarte gravă, deşi în rândul consumatorilor s-a încetăţenit greşit ideea că berea cu porumb dă dureri de cap. Există însă şi explicaţii. „Durerile de cap vin de la toate tipurile de alcool care nu sunt etanol şi apar în băuturile alcoolice la o fermentare necorespunzătoare sau la o fermentare la temperaturi mai înalte”, explică Olivia Indrecan, administratorul unei companii care importă beri de manufactură.
De asemenea, pasteurizarea berii ar trebui evitată. Prin definiţia ei, berea este un produs natural, cu propria evoluţie în fermentare. Pasteurizarea, folosită de marii producători, prelungește perioada de valabilitate a berii la un an. „Pasteurizarea distruge gustul berii. Dacă ești familiarizat cu mirosul şi gustul unei beri , atunci una pasteurizată te va deranja”, a mai explicat Olivia Indrecan. Berarii adevăraţi recomandă berea de manufactură, care provine de la fabrici mici din Occident. Astfel de beri se găsesc şi la noi, dar costă, de regulă, dublu decât o bere “normală”. Varianta mai puţin costisitoare, dar în care gustul băuturii este totuşi mai slab, o reprezintă berile produse industrial, fără porumb. De exemplu Ursus, Heineken, Carlsberg.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

36 de minute ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

48 de minute ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

52 de minute ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

O oră ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

2 ore ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

2 ore ago