Categories: Zâmbete amare

Cum l-a bagat Ciorbea pe Ciuhandu in haznaua de la Cotroceni

Lovit în moalele capului de amploarea neaşteptată pe care a avut-o discursul Regelui Mihai în Parlamentul României, preşedintele Traian Băsescu a reacţionat imediat. În stilu-i caracteristic, dar nu cu forţa de altădată. „Croşeele” şi „upercuturile” primite din partea regelui şi parlamentului l-au transformat într-o oarecare măsură într-un boxer “groggy”. Aşa că şi-a comandat, pentru început, o emisiune la TVR, la prea-plecata sa supusă Rodica Culcer. Moment pentru a înjura parlamentul în cel mai pur stil fascistoid. Un parlament care îl sfidase frontal aplaudând minute în şir pe Regele Mihai, „trădătorul poporului român” sau „sluga ruşilor”, aşa cum auzise şi Băsescu de pe la OTV. Şi nu i-a ajuns numai acest interviu, aşa că a mai încercat o lovitură de imagine, invitând la Palatul Cotroceni reprezentanţi ai tuturor aripioarelor zburătăcite ale PNŢCD, partid auto-declarat monarhist la a cărui scufundare a contribuit puternic şi Băsescu. Iar marii monarhişti au sărit imedita la comanda matelotului:”Trăiţi şefu’, am venit!”.

La întâlnire, probabil că Băsescu le-a spus că şi el e monarhist sadea, dar are o problemă cu Regele Mihai, pe motiv că ar fi „trădător”. Dovadă că n-are nimic cu monarhia, Băsescu le-o fi spus că ce băiat bun e prinţişorul Paulică, al cărui băiat l-a şi botezat. Ca să nu mai spunem ce relaţii bune are cu alte „case regale”, cum ar fi ale Regelui Cioabă, Împăratului Iulian sau Bercea Mondial. E clar ca lumina zilei că omul e monarhist, lucru de care se pare că au fost convinşi şi distinşii epigoni ai lui Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu. Care, la finalul întâlnirii, au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Băsescu. Ce legătură au toate acestea cu Timişoara? Au. fiindcă PNŢCD mai există şi politic, şi administrativ, şi de toate felurile doar datorită primarului Gheorghe Ciuhandu. Restul partidului e o poveste tristă. Or, se pare că la discuţia de la Cotroceni, potrivit unor relatări din ziarele centrale, s-ar fi discutat şi susţinerea candidaturii lui Ciuhandu de către PD-L la alegerile locale de anul viitor. O chestie de-a dreptul sublimă! Chiar vor fi drăguţe ipostazele cu Ciuhnadu, braţ la braţ cu Alin Popoviciu sau Dorin Cândea, ca să iau două exemple la întâmplare.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

37 de minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

O oră ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

O oră ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago