Categories: Zâmbete amare

Nu pleaca cainii de la macelarie si nici Conu’ Iancu de la Poli

Timp de câteva zile, Timişoara fotbalistică a intrat în fibrilaţie. Conu’ Iancu a anunţat că pleacă. De data asta pe bune! Că a mai plecat de câteva ori, dar numai din gură. Aşa că a făcut iarăşi turul televiziunilor şi s-a stropşit la toată lumea cu limbajul său de baros băgat în dinţi. Că dacă i-a mai ieşit faza de câteva ori şi, la fiecare ameninţare, mai obţinea nişte bani publici, de ce să n-o repete? Şi acum, cu câteva zile înainte de „noua plecare”, Iancu a mai cerut 1,7 milioane de euro de la autorităţile locale, afirmând că nu mai poate băga momentan bani la Poli că a prins cu BKP-ul nu ştiu ce mare afacere pe la Bucureşti. Şi dacă omul a dat de-o afacere, de ce nu i-ar da lui Consiliul Local şi cel Judeţean nişte bani? Că timişorenii de aia îşi plătesc taxele, ca Primăria să finanţeze afacerile lui Iancu de la Bucureşti. Revenind la ameninţările cu plecatul, în fine liderii din administraţia locală s-au comportat ceva mai normal.

Adică la şantajul de Ferentari pus în scenă de Iancu, i-au urat acestuia drum bun. La fel i-au urat şi alţi mulţi fani ai lui Poli. Alţii, ce-i drept, s-au apucat să-l plângă.

N-au trecut însă două zile de la „plecarea definitivă” („Nu mă mai sunaţi în legătură cu Poli, nu m-ai am nimic de împărţit cu această echipă”, şi-a terminat o apariţie la Sport.ro), că din nou a întors-o. Rămâne! Normal, că rămâne. Doar naivii au putut crede că Imensitatea Sa va pleca de lângă mina de aur. Că doar mai sunt jucători de vândut. De la copii până la seniori. Că omul e cam falit. Banii „curentaţi” de la Jafo Oneşti s-au cam dus. Şi singura sa sursă de venit sunt jucătorii lui Poli şi, eventual, banii publici. Într-un articol din deBanat.ro a fost prezentată situaţia financiară a firmelor la care este implicat Iancu. Toate cu datorii, sechestre, falimentate. Şi la urma urmei nici nu prea se înţelege cu ce se ocupă firmele aşa zisului investitor. Anul trecut, principala sa firmă, Balkan Petroleum a avut cifra de afaceri 0 lei. Exact 0 lei. Adică n-a făcut nimic Are în schimb datorii de peste 12 milioane de lei, adică apropae trei milioane de euro.

De bine de rău, printre patronii din fotbal se cam ştie că unul se ocupă cu terenuri, altul vinde butelii, unul savarine, altul creşte capre ş.a.m.d. Despre afacerile lui Iancu nu se ştie nimic, dar absolut nimic, în afara faptului că omul e dator vândut. Să aibă şi el acolo o gogoşerie, o langoşerie sau un atelier de tinichigerie. Să ştii că mai face bani şi din altceva decât din Poli Timişoara. Acolo unde s-au pompat în ultimii ani peste zece milioane de euro din banii publici ai CLT şi CJT. Cam ăsta e „marele investitor” în care îşi spun speranţele mulţi dintre fanii lui Poli. Iar o bună perioadă de timp a fost tovarăşul de drum al onor liderilor din administraţia locală şi judeţeană. Şi acum mai vrea „doar” două milioane de euro. Ca să ce?

Share
Published by
Ino Ardelean
Tags: marian iancu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago