Categories: AdministratiePolitica

Poli Timisoara – subiect de dispute politice

Schimb de replici extrem de acide, în ultimele zile, între preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, rector al Universităţii Politehnica, şi viceprimarul Adrian Orza. Totul a început după ce vineri, într-o conferinţă de presă, Robu a afirmat că finanţarea echipei Poli Timişoara trebuie să continue.

Rectorul Politehnicii a avansat şi o cifră, un milion de lei, faţă de două milioane de euro cât a solicitat Marian Inacu. De asemenea, Robu a afirmat că cineva trebuie să răspundă în cazul în care nu se ştie unde s-au dus banii de la bugetul local destinaţi lui Poli, aşa cum a afirmat în zilele precedente primarul Gheorghe Ciuhandu. Replica viceprimarului Adrian Orza a venit a prompt. „Declaraţiile belicoase şi încercarea repetată a unora (chiar candidaţi la Primăria Timişoara) de a transforma Poli în vehicul electoral pentru atingerea unor scopuri personale meschine nu fac decât să adâncească starea de incertitudine în ceea ce priveşte viitorul clubului”, a replicat Orza.
Robu a preluat mingea trimisă de Orza, reacţionând printr-un comunicat de presă. „N-am avut niciodată, în nicio împrejurare, vreo atitudine belicoasă faţă de cineva (…) Nu am încercat niciodată să-mi fac capital electoral din pasiunea pentru fotbal şi dragostea pentru Politehnica Timişoara. Dimpotrivă, spre deosebire de alţii, eu sunt exact acelaşi (…) Mie să nu-mi ceară nimeni să nu pledez pentru susţinerea fenomenului Poli numai pentru că mintea lui îngustă vede în asta politizare şi scopuri personale”, spune Robu. El afirmă că exact reprezentanţii primăriei politizează acum problema lui Poli. „În prag electoral, unii ajuns la concluzia că nu dă bine să aprobi alocarea de fonduri pentru o echipă din Divizia B. Dă mult mai bine să vorbeşti despre nevoia de bani la spitale, grădiniţe, drumuri, etc. Şi bineînţeles la eternele găuri negre ale Timişoarei, numite RATT şi COLTERM”, a mai arătat Robu. În final, el cere liderilor politici din Timişoara, din rândul cărora l-a exclus pe Orza, o întâlnire prin care să se treacă la fapte în cazul finanţării lui Poli. „Poli trebuie susţinută prin fapte, nu prin vorbe! La timp, până nu devine prea târziu! Haideţi să le facem, d-lor Ciuhandu, Ostaficiuc şi Bojin. La noi patru (cu scuzele de rigoare pentru dl. Orza) e decizia!”, a terminat Robu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

13 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago