Categories: SocialUltima ora

Au fost identificate 12 victime ale accidentului din Ungaria

Patru polițişti de la Poliția Rutieră au ajuns, luni dimineață, la locul accidentului. Împreună cu polițiștii unguri, ei au ajutat la identificarea a 12 dintre victime. Autostrada a fost degajată și pe sensul de mers către Mako. Șoferul TIR-ului care a cauzat tragedia este acuzat de omor din culpă.

Din echipă fac parte șeful Poliției Rutiere Timiș, Petru Rumega, și şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul aceleiaşi instituţii, comisarul şef Gheorghe Moldovan. În coliziune au fost implicate două autovehicule, un TIR încărcat cu lemne, condus de un român, şi un microbuz care venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti, în care se aflau 15 români. Şoferul vehiculului de mare tonaj se pare că a adormit la volan.
„Potrivit primelor cercetări, un şofer român care circula dinspre graniţă spre Szeged a pierdut controlul vehiculului, s-a izbit de bariera dintre sensuri, apoi a intrat pe contrasens, unde a lovit o autoutilitară în care se aflat 15 români. 14 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa pe loc, iar o singură persoană a supravieţuit şi se află acum în stare critică la spital. Şoferul camionului este şi el la spital, însă are leziuni uşoare. Poliţiştii maghiari îl cercetează acum pe şoferul verhiculului de mare tonaj pentru ucidere din culpă. Patru poliţişti din Timiş au ajuns la faţa locului şi ajută acum la identificarea persoanelor”, a declarat Szenti Szabolcs, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Szeged.
Poliţiştii maghiari nu au găsit urme de frânare la locul accidentului iar condiţiile meteo erau bune, astfel că agenţii iau în calcul varianta că şoferul TIR-ului a adormit. Autorităţile române urmează să informeze toate familiile victimelor, după identificarea persoanelor decedate. Trupurile neînsufleţite vor fi repatriate în două-trei zile, după autopsie. Imaginea de la accidentul din Szeged este cutremurătoare. Hainele victimelor din microbuz şi bucăţi din cele două vehicule au fost împrăştiate pe autostradă pe o rază de 10 metri.

UPDATE1:
„Până acum s-a finalizat cercetarea pe autostrada M43 la locul în care s-a produs accidental. S-a degajat zona pentru a permite maşinilor să circule pe sensul de mers spre Mako. La sediul Poliţiei Szeged încercăm să identificăm victimele împreună cu poliţiştii maghiari. Până la această oră am identificat 12 dintre persoanele decedate, mai avem de identificat două femei şi un bărbat. Când avem certitudinea identităţii victimelor, vom transmite datele inspectoratelor judeţene de poliţie, pentru a anunţa familiile”, a declarat Gheorghe Moldovan, de la Poliţia Rutieră Timiş.

UPDATE2: Şoferul TIR-ului implicat în accidentul de pe autostrada M43 din Ungaria este acuzat de ucidere din culpă, însă poliţiştii nu îl pot audia încă, pentru că el se află în continuare la spital. Camera în care se află este păzită de mai multe patrule ale agenţilor din Ungaria. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, după care va fi audiat şi prezentat magistraţilor maghiari. „Momentan nu îl putem audia pe şoferul TIR-ului, pentru că este internat în spital la această oră. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, domiciliat în Arad. Poliţia l-a reţinut pentru 72 de ore, urmând ca după aceste trei zile să fie audiat de judecători. El este acuzat că a provocat accidentul şi va fi judecat pentru ucidere din culpă”, a precizat Szenti Szabolcs, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Szeged.

sursa foto: hirado.hu

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago