Categories: Ultima ora

Politista „Nico” – capul unei retele de trafic de heroina

O poliţistă de frontieră conducea, la Lugoj, una dintre cele mai puternice reţele de trafic de droguri din judeţul Timiş. Toţi o ştiau drept „Nico” şi era de de temut până la Bucureşti. Partenerii ei de „afaceri”, nimeni alţii decât bărbaţii celebrului clan Ştoacă.

Procurorii DIICOT au finalizat, săptămâna trecută, ancheta şi au scris rechizitoriul unei poveşti demnă de o ecranizare  de Hollywood. Un număr de 35 de inculpaţi, din care 29 în stare de arest, în operaţiunea “Autobuzul”. A fost nevoie de trei ani de anchetă, împreună cu poliţiştii de la “Crimă Organizată”. Interceptări, telefoane ascultate, infiltrări şi achiziţii sub acoperire, toate se regăsesc la dosar. Acţiunea a vizat traficul cu droguri de mare risc din Lugoj. Consumatorii erau alimentaţi cu marfă adusă din cartierul Ferentari din Bucureşti, de câţiva şefi de grupări, care asigurau finanţarea şi trasportarea drogurilor, care erau, ulterior, distribuite prin intermediul altor dealeri. Anchetatorii au identificat patru grupări care se ocupau cu traficul de droguri de risc şi mare risc, una dintre acestea fiind condusă de Nicoleta Corina Rain, 27 de ani, agent la Poliţia de Frontieră Timiş, la rândul ei consumatoare de heroină. “Nico” este în continuare angajată la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, dar momentan este în concediu de creştere a copilului.

 

 

A descoperit heroina de la Ţuţu

Aşa cum au stabilit anchetatorii, „Nico” a descoperit heroina la 19 ani, alături cu primul său iubit, „Ţuţu”, pe numele său real Emeric Gheorghe Şinka, 38 de ani, consumator şi dealer cunoscut.  „Consumi cu mine” i-a spus acesta. Peste câţiva ani, după ce „Ţuţu” a ajuns  la puşcărie, „Nico” a preluat afacerea şi a dus-o mai departe. A mai racolat doi tineri care aduceau pentru ea marfa. De unul chiar se îndrăgostise. De la clanul Ştoacă luau bila de heroină cu 1.000 de lei. O transformau în 50 de doze pe care le vindeau cu 100 de lei bucata. Câştigau dublu decât dacă ar fi făcut trafic cu heroină în Bucureşti. Nu s-a îmbogăţit niciunul dintre ei: tot ce făceau le asigura necesarul de drog. Heroina dă, dintre toate drogurile, dependenţa cea mai rapidă. Popular se spune că la a treia injectare s-a instalat deja dependenţa. După instalarea dependenţei, narcomanii se injectează sau prizează de trei ori pe zi, ca să nu intre în sevraj. (foto: alleeex.eu)

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

5 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago