Se întâlneşte zilnic cu tot felul de personaje supranaturale, care, culmea, îi plătesc şi facturile! Un timişorean prin adopţie este singurul român care face benzi desenate la modul profesionist, pentru cele mai cunoscute edituri din lume. America, locul unde benzile desenate sunt aproape ca o religie, îi iubeşte lucrările.
Victor Drujiniu are 29 de ani şi hrăneşte, săptămânal, fanteziile a zeci de mii de tineri din întreaga lume, care aşteaptă cu sufletul la gură să citească noile aventuri ale personajelor preferate. Absolvent al Facultăţii de Arte, „Druje” a început să facă benzi desenate în 2007, după ce a rămas fără serviciu, în momentul în care studioul pentru care lucra a dat faliment. „Cineva mi-a dat adresa unui site pe care se găseau oferte cu proiecte comics, atât plătite, cât şi neplătite. Mi-am făcut un portofoliu online şi am răspuns, o întreagă zi, la anunţurile cele mai interesante care ofereau joburi remunerate. Aşa l-am cunoscut pe Romulo Suarez, primul meu agent”, povesteşte tânărul. În 2008 a primit primele proiecte, apoi şi-a luat avânt pe piaţa comics-urilor americane şi colaborează cu cele mai bine cotate edituri. Din 2009, lucrează cu Shon C. Bury, care conduce cea mai mare agenţie de reprezentanţă de specialitate din Statele Unite. „Primul lucru pe care l-a făcut pentru mine a fost un interviu la editura Dark Horse, cea de-a treia editură ca mărime pe piaţa comics-urilor”, spune tânărul. Americanii au fost impresionaţi de lucrările lui, aşa că n-au stat pe gânduri. Prima ofertă a fost pentru o nuvelă desenată, „Predators”, după filmele cu Arnold Schwarzenegger, respectiv Danny Glover, reluate în pelicula de anul trecut cu Adrien Brody în rol principal. I s-au cerut două desene cu personajul. Apoi a urmat aşteptarea. Şi multă muncă, pentru că filmul, lansat în luna iulie, a trebuit dublat cu prezentarea pe piaţă a revistei cu banda desenată de timişorean.
Desenează ca-n vremurile de aur
„Druje” e singurul desenator profesionist de benzi desenate din România. Munca lui e apreciată la justa valoare peste Ocean, acolo unde piaţa de benzi desenate e extrem de mare, dar şi foarte pretenţioasă. E mulţumit că poate trăi din lucrul care-i place cel mai mult pe lume, deşi nu vrea să spună exact câţi bani câştigă. Dacă are vreun regret, acela e că în România nu se poate trăi din aşa ceva. Acum lucrează o mini-serie despre magicieni şi puteri supranaturale, „The Occultist”. A făcut pentru ea un fel de episode-pilot, anul trecut, după care i s-au cerut încă trei. „The Occultist” este proiectul personal al preşedintelui editurii, Mike Richardson şi spune povestea unui student sărac care lucrează la un anticariat pentru a se întreţine. Până acum, Victor a lucrat, în colaborare, cu editura Zenescope, două poveşti inspirate din Fraţii Grimm, Tales From Wonderland: Alice şi The Mad Hatter II, apoi s-a implicat într-o mini-serie de poveşti cu zombie, The Waking, acesta fiind primul proiect de mari dimnsiuni al desenatorului.
Într-o lume în care calculatorul preia încet-încet toate muncile dificile, Victor Drujiniu preferă să deseneze cu mâna. Toate poveştile sale sunt realizate manual, colorate cu pensula şi apoi scanate. Aşa sunt trimise în America, la edituri. Poate şi de aceea, munca românului este atât de apreciată.
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…