Categories: PoliticaUltima ora

Popoviciu a rezolvat problemele judetului in timpul discursului Regelui!

Regele Mihai I a vorbit, marți, în fața Parlamentului României, după mai bine de șase decenii. Discursul regelui a fost un moment cu adevărat istoric, pe care însă l-au ratat, din motive mai degrabă meschine, cei mai mulți dintre reprezentanții puterii. Aleșii PD-L Timiș au fost împărțiți.

Președintele Traian Băsescu avea întâlnire cu Jose Manuel Baroso, șeful Comisiei Europene, și oricum, conform propriilor declarații, nu avea de transmis niciun mesaj “Ex-regelui Mihai”. Premierul Emil Boc a plecat la Carei, la manifestările de Ziua Armatei, unde și-a etalat cunoștințele eronate de istorie, iar președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, e în Georgia. Miniștrii democrat-liberali au dat și ei cu tifla ședinței solemne a parlamentului, prilejuită de aniversarea de 90 de ani de a Regelui Mihai. În banca destinată guvernului a stat doar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. La şedinţă au venit, şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, dar aceştia au stat în sală. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a încercat să explice absenţa. “Toţi miniştri au program mai încărcat, o parte la Bruxelles şi o parte la FMI. Această şedinţă solemnă s-a suprapus cu acţiuni de mult timp programate”, a spus Toader.
Parlamentarii PD-L de Timiș s-au împărțit și ei. Senatorii Dorel Borza și Gheorghe David, precum și deputații Gheorghe Ciobanu și Ștefan Drăgulescu au asistat la discursul regelui. Ministrul Valeriu Tabără nu a fost la ședință, iar deputatul Marius Dugulescu nu a putut fi contactat telefonic. Claudiu Țaga, acum deputat UNPR, deși a intrat în parlament pe listele liberale, a fost și el la ședința solemnă. “Nu am vrut să ratez un moment istoric. Era normal să particip. Cei care n-au fost au avut mult de pierdut”, ne-a declarat Țaga. Colega sa de partid, Maria Barna, nu a răspuns la telefon, deși am sunat-o de câteva ori. “Eu nu am văzut-o, deși m-am uitat după ea”, a spus Claudiu Țaga.
Deputatul Alin Popoviciu n-a participat la acest eveniment și nu e îngrijorat că a ratat un moment istoric. Popoviciu e foarte liniștit, pentru că, spune el, în acest interval, și-a făcut datoria față de electorat! “Nu m-am dus la ședință, nu am avut timp. Am avut de rezolvat niște probleme importante pentru județul Timiș. M-aș fi dus, dar m-au rugat niște primari să-i ajut. Pentru că eu sunt deputat de colegiu, am considerat că așa e mai bine. Oricum, discursul era opțional”, ne-a declarat Popoviciu. Ședința solemnă a durat mai puțin de o oră. Ceea ce înseamnă fie că Popoviciu este, într-adevăr, extraordinat de competent și n-are nevoie decât de câteva minute pentru a rezolva probleme importante, fie că deputatul e doar un personaj extrem de lăudăros.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

52 de minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

3 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

6 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago