Categories: Sport

Primarul, arbitrul central şi un observator, personaje negative la jocul dintre Banatul Teremia Mare şi Spartak Gottlob

Jocul dintre Banatul Nerău şi Spartak Gottlob ar fi trebuit să fie o întâlnire interesantă între două echipe bune din prima jumătate a clasamentului. Nu a fost aşa, pentru că Cosmin Sântean, primarul localităţii Teremia Mare, a dorit cu tot dinadinsul să strice spectacolul fotbalistic. Cristian Tuturigă, „centralul” întâlnirii, prin maniera de arbitraj, şi observatorul Leana Epuran, prin mai multe ieşiri necotrolate în timpul jocului la adresa jucătorilor de la Spartak Gottlob, au contribuit la regia gândită de Cosmin Sântean, recunoscut pentru agresivitatea sa atunci când Banatul Nerău pierde.

Cosmin Sântean tinde să devină un personaj dezagreabil în fotbalul judeţean. Recunoscut pentru procedurile neortodoxe aplicate împotriva adversarilor care îndrznesc să câştige în faţa echipei la care este şi jucător, Sântean a recidivat şi în ultima etapă a Ligii a IV-a, după ce a pierdut pe teren propriu jocul cu Spartak Gottlob. Suspendat, Sântean a luat loc în cocheta tribună a terenului din Teremia Mare. Acesta a urmărit jocul împreună cu Gheorghe Nastor, omologul său din Gottlob. „Dacă credeţi că aveţi vreo şansă să ne învingeţi pe teren propriu, vă înşelaţi. Pe terenul nostru câştigă doar cine vrem noi”, i-ar fi spus Sântean lui Nastor, care nu a replicat în niciun fel la vorbele lui Sântean. Ghinionul agresivului Sântean a fost dat însă forma bună prin care trece Spartak Gottlob. Nu au trecut nici două minute din jocul de la Teremia Mare, că arbitrul Cristian Tuturigă a şi scos primul cartonaş galben. Evident, jucătorul avertizat a fost de la Spartak Gottlob, în persoana lui Alin Brazovan. Pe parcursul jocului, maniera de arbitraj a fost, de cele mai multe ori, tendenţioasă la adresa echipei oaspete. Nu a contat asta, pentru că la Gottlob evoluează Dani Roman, un fotbalist mult peste nivelul ligii a patra. Atacantul oaspeţilor a marcat de două ori, de-ajuns pentru vuictoria echipei sale.

În tribune se vorbea, în momentul în care Spartak conducea cu 2-0, şi despre nişte bani care ar fi urmat să fie aduşi la terenul de joc pentru arbitrii întâlnirii. „Ce facem cu bani?”, se întreba un localnic după ce Banatul Nerău nu a reuşit să remonteze diferenţa de două goluri stabilită de Roman. Jocul a avut un final neaşteptat de lung, după ce Tuturigă a prelungit întâlnirea cu cel puţin patru minute în plus faţă de cele patru minute de prelungire dictate iniţial, în condiţiile în care acesta a lungit şi cele 45 de minute regulamentare de joc cu încă vreo cinci minute, deci aproape zece minute inventate pentru ca Banatul Nerău să poată măcar egala. De pe marginea terenului, jocul a fost trăit mai intens decât e cazul de observatorul Leana Epuran, care a intrat de mai multe ori în clinciuri verbale cu unii jucători de la Spartak Gottlob. Unul dintre jucătorii cu care s-a certat Epuran a fost şi Uzun, care a fost nedumerit, la fel ca şi colegii săi şi staff-ul lui Spartak, de ce nu se fluieră finalul partidei. Pentru această „îndrăzneală”, fundaşul crescut la UMT Timişoara a fost „cadorisit” de arbitrul întâlnirii cu un al doilea cartonaş galben, ceea ce a dus la acordarea cartonaşului roşu, acesta mai fiind avertizat încă o dată pe parcursul jocului.

Surprizele lui Cosmin Sântean nu se opresc aici. După joc, oaspeţii s-au îndreptat spre vestiare, urmând să intre la duş. Surpriză, deoarece duşurile nu funcţionau. Nu a curs nici măcar apă rece, jucătorii de la Gottlob plecând din Teremia Mare transpiraţi după jocul cu Banatul Nerău. Aşa cum am mai amintit, întreruperea apei la duşuri este un procedeu folosit de primarul Cosmin Sântean atunci când echipa sa pierde pe teren propriu.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

40 de minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

52 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

O oră ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago