Categories: InvatamantUltima ora

Profesor-blogger din Pesac, demis pe motiv de pornografie

Elevii din Pesac au rămas fără profesor de matematică, după ce directorul şcolii i-a desfăcut acestuia contractul de muncă, pe motiv că ar fi postat obscenităţi pe blogul personal. Niciunul dintre protagoniştii scandalului nu comentează, iar Inspectoratul Şcolar nu cunoaşte situaţia.

Când şi-a făcut blogul http://casteluldenisip.blogspot.com, profesorul de matematică din Pesac, Adrian Stoica, nu se gândea că postările sale îi vor aduce demiterea. Omul şi-a scris ideile, pe care le-a ilustrat aşa cum a crezut de cuviinţă. E adevărat că alegerea sa în materie de imagini e neobişnuită. Astfel, pe blogul său pot fi găsite ilustraţii cu un porc în formă de penis sau una în care apare un om care şi-a introdus capul în… dos.
Activitatea internautică a profesorului de matematică n-a fost deloc pe gustul unor localnici din Pesac. La şcoală a ajuns, astfel, o adresă semnată de primarul Cornel Toma, în care lui Stoica i se impută, mai întâi, slaba activitate profesională şi rezultatele proaste ale elevilor. Se ajunge apoi la blogul dascălului, considerat „un real pericol pentru copii şi pentru celelalte cadre didactice”. Edilul cere directorului şcolii, Silvia Todorescu, să ia măsuri împotriva lui Adrian Stoica şi să anunţe Inspectoratul Şcolar Timiş despre situaţia creată. Silvia Todorescu se execută imediat. „Prin activităţile desfăşurate pe blogul personal «Castelul de nisip», prin conţinutul articolelor sesizate în adresa primăriei nr. 3101/06.09.2011 şi prin publicarea unor poze cu caracter obscen la articolele «Povestea curului», «Criza alimentară nu va veni în România» şi «Atacurile erau necesare», Consiliul de Administraţie în şedinţa din 03.10.2011, a hotărât că au fost încălcate articolele 233 alin. 2, art. 234 alin. 5 lit. c), art. 273 alin. 3, art. 280 alin. 1 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările în vigoare şi conform art. 280 alin. 2 a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare «desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă» a domnului prof. Stoica Adrian”, se arată în decizia emisă pe 5 octombrie.
Ciudat este că, deşi profesorul nu mai poate merge la ore, la Inspectoratul Şcolar nimeni nu ştie nimic. „La Personal nu s-a primit nicio înştiinţare cu numele acestui profesor”, spune Mariea Ştefan inspector şcolar general adjunct. Decizia ar putea fi pe drum, dar, pentru ca povestea să fie încâlcită până la capăt, acum, Adrian Stoica nu vrea să vorbească. „Nu vreau să îmi discut problemele personale”, a spus acesta, contactat telefonic. Nici Silvia Todorescu nu s-a arătat mai deschisă la un dialog. Aflată la ore, şi-a instruit secretara să mintă cu dezinvoltură: „Doamna director nu este”. Când i s-a spus însă că profesoara este încă în şcoală, secretara s-a reorientat rapid: „Doamna director nu doreşte să fie deranjată de nimeni”.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: demitere

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

42 de minute ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

58 de minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

2 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago