Categories: Sport

RCM, in semifinalele superligii / FOTO

RCM Universitatea Timişoara a încheiat sezonul regulat cu o victorie. Jucătorii antrenați de Cosmin Cioriciu s-au impus cu 33-29 în ultimul meci de pe teren propriu din acest an, în fața lui Dinamo.

Primele puncte au aparţinut timişorenilor, după ce Calafeteanu a reuşit o lovitură de pedeapsă. De la 3-0, Dinamo s-a distanţat la 3-8, după eseul lui Bărbuliceanu şi o lovitură de pedeapsă transformată de acelaşi jucător. Calafeteanu a dus scorul la 6-8, însă oaspeţii şi-au mai trecut în cont un eseu şi o transformare, ambele semnate de Bărbuliceanu. RCM a revenit şi a reuşit să preia conducerea. Calafeteanu a înscris o lovitură de pedeapsă, iar în ultimul minut Pahulu a reuşit un eseu, transformat de Calafeteanu, atfel că la pauză scorul era de 16-15. Partea secundă a debutat cu lovitua de pedeapsă a lui Curea, urmată de eseul lui Stătulescu. La 16-23 Fântânaru a redus din diferenţă, în urma eseului din minutul 52. Dinamo a replicat prin lovitura de pedeapsă semnată de Curea, dar Kinikinilau a restabilit egalitatea, 26-26, în urma unui eseu. Burcea mărit diferenţa, cu un eseu transformat ulterior de Calafeteanu. Ultimele puncte ale întâlnirii au fost ale oaspeţilor, lovitură de pedeapsă reuşită de Curea în minutul 74. Partida s-a încheiat 33-29, iar RCM Timişoara se pregăteşte de semifinalele superligii.
„Am întâlnit o echipă hotărâtă, însă am reuşit să revenim pe final, să arătăm că avem caracter şi să ne apropiem victoria. Obiectivul nostru a fost realizat: să câştigăm meciul şi să încheiem fără jucători accidentaţi sau suspendaţi. Suntem în semifinale şi aşteptăm meciul de duminică să aflăm unde vom juca. Sperăm să nu repetăm greşelile din meciul cu Dinamo şi în partida următoare, pentru că este un meci de totul sau nimic”, a declarat antrenorul Cosmin Cioriciu. „Acest meci cu Dinamo ne-a venit foarte bine, pentru că asemănător va fi, probabil, și meciul cu Baia Mare. E acelaşi profil de echipă, Dinamo rămâne o formaţie cu valoare. Nu ne aşteptam la un meci uşor, le-am spus băieţilor că trebuie să fim foarte atenţi. În semifinale va fi un meci foarte greu, cu o miză foarte mare, în care există o singură şansă”, a spus la finalul partidei Stelian Burcea. RCM Timişoara a încheiat sezonul regulat pe poziţia a patra, de pe care va întâlni în semifinale ocupanta primului loc. Aceasta va fi decisă în partida de duminică, dintre Ştiinţa Baia Mare şi Steaua.

Share
Published by
Mirela Linta
Tags: rugby

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago