Categories: SocialUltima ora

A cazut de pe acoperis, dupa ce a stat toata noaptea in frig!

Un copil de 10 ani a căzut, duminică dimineață, de pe acoperișul unui centru de plasament pentru minori din Timișoara. Împreună cu fratele lui, se pare că el a stat toată noaptea pe acoperiș. Copiii fuseseră dați dispăruți sâmbătă seară, de către angajații centrului.

Incident șocant la Centrul de Primire pentru Minori în Regim de Urgență din Timișoara, unde, sâmbătă seară, doi copii, de 10 și 11 ani, au fost dați dispăruți. Cei doi au fost văzuți, duminică dimineață, de paznicul instituției. În circumstanțe rămase pentru moment neclare, se pare că acesta a încercat să-i ajute să coboare. Cel mai mic dintre ei se pare că a alunecat și s-a prăbușit în gol, de la înălțime de aproximativ zece metri. Copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital.
“Poliția a fost anunțată sâmbătă, la ora 23, de dispariția a doi minori. Au fost demarate căutări, care au durat toată noaptea, dar nu au fost găsiți. Duminică dimineață, un supraveghetor a observat hainele celor doi copii și a anunțat poliția. Încă nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Mama celor doi minori i-a vizitat sâmbătă la centru și, după plecarea acesteia, e posibil ca minorii să fi vrut să scape din centru. Urmează să facem cercetări și să stabilim cine sunt vinovații”, a declarat Andreea Cinteză, purtător de cuvânt al IPJ Timiș. Din primele informații, se pare că băieții ar fi stat toată noaptea pe acoperiș, îndurând frigul pătrunzător. Copilul care a căzut de pe acoperiș se află la spital, unde medicii fac investigații. El a suferit un traumatism cranio-cerebral.
„Cei doi copii sunt în centru din luna iunie și sunt în proces de reintegrare la mamă. Nu au făcut niciodată probleme. Sâmbătă seară a avut loc o petrecere de Halloween, la care au participat toți copiii. La finalul petrecerii, educatorii au constatat că lipsește un telefon mobil. I-au întrebat pe toți micuții dacă știu ceva. După ce situația s-a clarificat, s-a constatat că ambii frați lipsesc și s-a anunțat poliția. Am fost demarată o anchetă, pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat acolo. În acest moment nu știm cum au ajuns copiii pe acoperiș”, a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Timiș.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago