Condamnarea lui Iancu nu sperie autoritatile care vor sa fie majoritare la Poli

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, crede că sentința dată, luni după-amiază, în dosarul RAFO nu va schimba intenția autorităților locale și județene de a prelua 51% din acţiunile de la Poli. Pe de altă parte, Marian Iancu susține că nu există nicio sentință, ci doar o eroare judiciară.

„Am avut această iniţiativă înainte să ştim despre vreo decizie a tribunalului. Cred că, mai ales în acest context, iniţiativa noastră este binevenită. Tot ceea ce vrem este să salvăm emblema Banatului, pe Politehnica Timişoara. Vom deveni parteneri într-un acţionariat şi nu vom fi partenerii unei singure persoane”, ne-a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT şi şeful PD-L Timiş. Ostaficiuc s-a ferit să dea un termen pentru semnarea unui acord între autorităţi şi Poli. „Nu vreau să zic că va fi la sfârşitul acestui an. Există mai multe etape pe care va trebui să le respectăm întocmai. Nu putem trece peste nimeni. Toţi trebuie să fie convinşi că aceasta este cea mai bună variantă”, a mai spus Ostaficiuc. Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Local Timişoara şi Universitatea Politehnica sunt în discuţii extrem de avansate cu acţionariatul lui Poli pentru a prelua 51% din acţiunile la echipa fanion a Timişoarei.
Marian Iancu a fost condamnat la zece ani de detenţie în dosarul RAFO, de către Tribunalul Bucureşti, care a decis şi condamnarea fratelui acestuia, Octavian Iancu, la nouă ani de închisoare, şi a lui Constantin Mărgărit la opt ani, pentru un prejudiciu de peste 1.350 miliarde de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel. Patronul lui Poli spune însă că este o eroare judiciară, fiindcă nu poate fi vorba despre o sentință în dosarul RAFO. “Este o eroare judiciară, avocaţii mei o vor îndrepta la Curtea de Apel. Nu are nicio legătură cu niciun dosar RAFO, este un alt dosar, este doar o eroare. Este o instanţă a tribunalului, mai este Curtea de Apel, Curtea Supremă. Este vorba de nişte societăţi comerciale care nu-mi aparţineau. Nu are legătură cu rafinăria. Este sigur o eroare. Cunosc dosarul, dar nu sunt societăţile mele, e doar o confuzie. Este o problemă care nu are legătură cu fotbalul şi nu vreau să discut mai mult”, a spus Iancu. (sursa foto: violamania.ro)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

12 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

58 de minute ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

14 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

15 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

17 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

18 ore ago