Categories: Invatamant

Facultatea de Constructii a implinit 70 de ani

Eveniment academic de amploare în capitala Banatului. Împlinirea a 70 de ani de învăţământ superior de construcţii a fost marcată cu mult fast. Numeroase personalităţi din urbea de pe Bega au ţinut să fie prezente la un moment unic.

Prof.univ.dr.ing. Gheorghe Lucaci , decanul Facultăţii de Construcţii din Universitatea Politehnica a fost gazda evenimentului. El a făcut o scurtă prezentare a instituţiei înfiinţată în 1941 printr-un decret al mareşalului Ion Antonescu. Partipriurile politice nu au contat în niciun fel. La aceeaşi masă au stat Gheorghe Ciuhandu, fost absolvent de Construcţii, şi rectorul UPT, Nicolae Robu, principalul său contracandidat în lupta pentru Primăria Timişoara. Nu au exista înţepături, ci doar mesaje cordiale. “Cercetarea trebuie mai bine promovată la nivel naţional pentru a exista o mai bună vizibilitate. 70 de milioane de euro vin în oraşul nostru pentru felurite proiecte şi investiţii. Avem mare nevoie de tineri competenţi şi foarte bine pregătiţi în cadrul Primariei Timişoara, de aceea vrem o legătură mult mai strânsă între Facultatea de Construcţii şi oraş”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Rectorul Nicolae Robu a lăudat dascălii care de-a lungul timpului au ştiut să predea atât studenţilor geniali, cât şi celor… bătuţi în cap. “Avem aici o facultate foarte puternică, ce a căpătat nobleţe de-a lungul vremii. Avem dascăli capabili să lucreze la fel de bine atât cu studenţii mai slab pregătiţi cât şi cu cei geniali”, a spus senatorul PNL, Nicolae Robu. Cei mai merituoşi foşti absolvenţi au primit diplome şi plachete aniversare. Şcoala Politehnică din Timişoara a funcţionat până în 1941 doar cu Facultatea de Electromecanică. Pe 11 noiembrie 1941 printr-un decret al Consiliului de Miniştri avea să fie înfiinţată Facultatea de Construcţii, cu specializarea Construcţii civile şi industriale.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago