Categories: Sport

FRR se contrazice in cazul Fercu

Clubul RCM Timișoara e pasibil de sancțiuni, după ce a anunțat că nu se va prezenta la ultimele jocuri oficiale din acest an, din cauza suspendării lui Cătălin Fercu. Federația Română de Rugby se împiedică însă în declarații contradictorii în ceea-l ce privește pe jucătorul care suferă de fobie de avion.

RCM Universitatea Timişoara refuză să joace finala superligii, finala mare sau mică, din campionat, şi finala Cupei României. Toate acestea după ce jucătorul Cătălin Fercu a fost suspendat de FRR până la finalul lui 2011. „Clubul va suporta consecinţele”, spune Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.
Pentru că nu s-a suit în avionul care a dus naționala de rugby la Campionatul Mondial din Noua Zeelandă, Cătălin Fercu a fost suspendat pentru toate competiţiile din 2011 şi nu va mai fi convocat la echipele naţionale pe o perioadă nedeterminată. Reprezentanţii FRR își motivează decizia spunând că Fercu (sau clubul) a anunţat cu doar două zile înainte de plecare că nu va putea face deplasarea. Interesant este că pe site-ul FRR, absența lui Cătălin Fercu a fost anunțată cu… cinci zile înainte de plecarea spre Noua Zeelandă! “Lotul României a fost prezentat (…) A apărut o singură modificare, Cătălin Fercu a fost înlocuit în ultima clipă cu Adrian Apostol. Fercu nu face deplasarea datorită fobiei de avion. Acesta a anuntat oficialii FRR încă de vineri că nu doreşte să facă acest zbor”, se precizează pe site. Mai mult decât atât, Alin Petrache declara, tot la finele lunii august, că la federație au ajuns actele care atestă problema lui Fercu. “Ne pare rău, dar nu avem ce face. Cătălin a adus hârtii care atestă faptul că are rău de avion. Este o pierdere, dar trebuie să mergem mai departe”, spunea Petranche, citat de hotnews.ro. În 14 octombrie, FRR a solicitat ca sportivul să depună un certificat care să ateste afecțiunea invocată.
Cătălin Fercu a efectuat mai multe analize medicale, care admit faptul că are fobie de zbor şi că nu ar face faţă unei călătorii de aproape două zile. El a fost consultat şi de psihologul federaţiei, care a dat acelaşi verdict. Fercu le-a propus oficialilor federaţiei să facă deplasarea cu vaporul, dar aceștia nu au fost de acord. Biroul Federal, şi nu Comisia de Disciplină, aşa cum era logic, a decis marţi, 1 noiembrie să-l suspende pe Cătălin Fercu pentru anul în curs. În aceste condiții, RCM Universitatea Timişoara intenționează să nu mai dispute nici o partidă până la expirarea suspendării.
„Aştept din partea celor de la Timişoara o hârtie oficială cu privire la decizia de a nu participa la semifinala SuperLigii CEC Bank. Momentan, totul este la nivel de declaraţie. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, Timişoara se va supune regulamentelor în vigoare în aceste situaţii şi va suporta consecinţele. Decizia lor nu este în spiritul rugbyului (…) Conducătorii de la Timişoara le confiscă jucătorilor şansa de a ajunge în finala campionatului, lucru care nu este deloc normal”, a declarat Alin Petrache, pe site-ul federaţiei.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago