Categories: Social

Politia Locala a pornit la vanatoare de soferi care parcheaza ilegali

Polițiștii locali sunt cu ochii pe șoferii care își parchează aiurea mașinile. În numai șase zile, 233 de timișoreni au fost amendați pentru că nu au respectat regulile în ceea ce privește oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul pe străzi cu sens unic. Timișorenii sunt deranjați atât de mașinile lăsate pe trotuare sau care blochează accesul în anumite zone, cât și de taximetriști.
Suma adunată în urma amenzilor aplicate șoferilor care își lasă mașinile în zone în care există indicatoare de oprire interzisă a depășit 37.250 de lei. Alte 44 de sancțiuni au fost scrise pe numele celor care au parcat mașinile pe trotuare, valoarea acestora fiind de peste 20.800 de lei. Aproape 50 de timișoreni s-au trezit cu autovehiculele ridicate, fiind “recidiviști” în ceea ce privește parcarea neregulamentară, iar 20 au rămas pe loc, până la plata amenzilor, deoarece li s-au blocat roțile mașinile. De asemenea, 30 de șoferi au fost atenționați că trebuie să aibă grijă unde-și lasă autoturismele prin lipirea de colante autoadezive pe parbrize. Polițiștii locali au sancționat cu o sumă totală de 1.200 lei și doi taximetriști, aplicând, de asemenea, două sancțiuni contravenționale de 2.000 de lei unor proprietari care și-au abandonat vehiculele pe domeniul public.
Timișorenii spun că sunt deranjați de mașinile lăsate pe trotuare sau care blochează accesul în anumite zone, dar, pe de altă parte, le găsesc scuze șoferilor neglijenți. „E bine că-i amendează, că uneori ești obligat să mergi pe stradă, fiindcă pe trotuare nu e loc, mai ales în zona centrală. Dar adevărul este că nu există locuri de parcare”, spune Ioana Câmpeanu. Alții vor ca Poliția Locală să fie mai severă în ceea ce privește taximetriștii. „Pe taximetriști de ce nu-i vede nimeni? Pe mine mă amendează dacă staționez în loc nepermis, dar pe ei îi lasă în pace. Uitați-vă peste drum de primărie, unde taximetriștii stau în curbă, vizavi de stația de autobuz. La Spitalul Județean depășesc orice limită, uneori trebuie să te rogi de ei să se dea la o parte, dacă vrei să pleci. De ce nu vine Poliția Locală să-i amendeze?”, a comentat Mircea Vlad, un timișorean care tocmai găsise loc de parcare, după ce făcuse „ture” de 20 de minute în zona Pieței Unirii.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

29 de minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

4 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago