Categories: Sport

Steliano Filip, aproape de un transfer la Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb, cea mai titrată echipă din campionatul Croaţiei, este interesată de transferul lui Steliano Filip, un mijlocaş de 17 ani crescut de LPS Banatul şi împrumutat la FC Maramureş Universitar Baia Mare.

Croaţii sunt recunoscuţi drept o veritabilă pepinieră de fotbalişti mari. Ultimul „briliant” care cu siguranţă va face pasul spre o super echipă din Europa este mijlocaşul Mateo Kovacic, care are doar 17 ani, dar a bifat deja jocuri în prima ligă croată şi chiar în Liga Campionilor, unde a şi înscris o dată. Mateo Kovacic este ca şi antamat de Manchester United, unde este dorit cu insistenţă de Alex Ferguson. Acesta este şi motivul interesului manifestat faţă de timişoreanul Steliano Filip, mijlocaşul urmând să-i ia locul lui Kovacic, dacă acesta va părăsi Dinamo Zagreb cu destinaţia Manchester United în această iarnă. Steliano Filip şi Mateo Kovacic sunt de aceeaşi vârstă, fiind despărţiţi de doar nouă zile. Croatul este născut în 6 mai 1994, în timp ce Filip s-a născut în 15 mai. În primă instanţă, croaţii ar fi curioşi doar de împrumutul lui Filip, pentru cel mult un an. Dacă juniorul crescut la LPS Banatul de antrenorul Cristi Petcu va confirma, reprezentanţii clubului Dinamo Zagreb ar fi dispuşi să scoată din buzunar pentru cel mai talentat junior timişorean din ultimii ani până în 500.000 de euro.
Aflat în proprietatea lui Dan Pitpaiac, omul de afaceri care deţine dreptul de transfer asupra celor mai mulţi dintre juniorii din generaţia 1994 a LPS Banatul, Steliano Filip nu duce lipsă de oferte de la echipe din ţară şi din străinătate. Poli Timişoara l-a pierdut pe mijlocaşul care este şi internaţional Under 19 în urma unor negocieri la care Gheorghe Chivorchian nu a putut garanta prezenţa tânărului în lotul mare al echipei. Cu oferta lui Chivorchian nu au fost de acord părinţii lui Filip, care au preferat să-l lase departe de Timişoara, la Baia Mare, cu certitudinea că va evolua la echipa mare din eşalonul secund. Steaua şi Dinamo sunt cele mai importante echipe româneşti care l-au monitorizat pe Filip.

Share
Published by
Cosmin Bradu
Tags: transfer

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

34 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago