Categories: PartideUltima ora

Basescu a intrat in PSD Timis! / FOTO

Achiziţie şoc pentru PSD Timiş. Unul dintre cei mai noi membri ai filialei locale este vărul de gradul II al preşedintelui Traian Băsescu, Leon Băsescu. Nelu Bungău, fostul mare fotbalist al lui Poli, a reuşit să-l convingă să devină membru PSD cu acte în regulă.

Leon Băsescu a adus rapid şi alte şapte adeziuni la PSD Timiş. Băsescu a fost şi membru al PD-L Timiş, dar s-a săturat de politicienii mult prea ocupaţi să mai rezolve problemele comunităţii. Vărul lui Traian Băsescu are 66 de ani, s-a născut în judeţul Vaslui şi este timişorean prin adopţie. „Am intrat în PSD pentru că am apelat de mai multe ori la pedelişti, unde am fost şi membru, şi mereu au fost prea ocupaţi. Trebuie să te faci frate şi cu dracu’ până treci puntea. Nu sunt îndrăgostit de doctrina PSD, dar e singura opţiune în acest moment”, spune Leon Băsescu. Acesta nu vrea să-l critice pe faimosul său verișor. „Am ţinut sporadic legătura cu Traian Băsescu, nu pot să-l vorbesc de rău pentru că îmi este neam. Cât poate să facă face, cât nu, nu”, mai spune Leon Băsescu. „A venit la o şedinţă de a noastră şi a făcut scandal, că nimeni nu face nimic. A fost greu să-l conving, dar până la urmă l-am făcut membru la noi. Şi-a adus şi nevasta, şi alte şase persoane la noi. A zis că vrea să intre în PSD pentru că ştie că am fost fotbalist şi are încredere în mine”, spune consilierul local PSD, Nelu Bungău. Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, este încântat. „Trebuie să avem şi noi Băsescu nostru, de ce să nu avem Băsescu nostru? Chiar dacă este mai mic în grade şi funcţii îl vom aduce la nivel. Are şanse să ajungă sus, trebuie să respectăm numele sonore ale României”, ne-a spus Bojin.
Leon Băsescu a fost șofer de autobuz, iar acum este pensionar. După 37 de ani de muncă, are o pensie de numai 590 de lei. Tatăl lui a fost verișor primar cu tatăl actualului președinte. A vorbit de câteva ori cu președintele când acesta a fost la Timișoara, dar, spune pensionarul, Traian l-a ocolit mai mereu, deși a fost invitat chiar și la grătare cu familia. “Traian Băsescu e mereu grăbit, așa cum sunt acum toți pedeliștii”, a conchis “ramura” social-democrată a familiei președintelui.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

28 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago