Categories: Politicieni

Nicolae Robu e nemultumit de bugetul pentru educatie

Senatorul liberal Nicolae Robu critică, din nou, actualul guvern pentru zgârcenia cu care a fost construit bugetul educației pentru anul viitor. Acesta a fost dezbătut în şedinţa comună a comisiilor de învăţământ, știinţă, tineret şi sport din cele două camere ale Parlamentului și, după îndelungi discuții, a primit avizul.

“Ceea ce se prevede pentru educaţia şi cercetarea din România pentru 2012 este infim: cca 3.5% din PIB, din care abia 2.3% din PIB (!!!) de la bugetul de stat, iar restul de la autorităţile publice locale şi din veniturile proprii ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ. Prin acest proiect de lege a bugetului, Guvernul Boc face încă o dată dovada că nu înţelege că o societate care nu-şi susţine educaţia şi cercetarea este condamnată la incapacitatea de a fi performantă!”, spune Nicolae Robu, care este și rectorul Politehnicii timișorene. “Spaţiile de învăţământ sunt în stare proastă (…) Salariile personalului sunt mici, total neatractive pentru tineri, ceea ce face ca nobila profesie de dascăl să nu mai intre în opţiunile de carieră ale noilor generaţii, mai ales în cele ale segmentului elitist al noilor generaţii. (…) în scurtă vreme, învăţământul românesc se va confrunta cu o criză de resurse umane competente catastrofală, cu efecte pe măsură, şi încă pe termen lung”, afirmă senatorul liberal. Robu este mulțumit de un singur lucru, și anume de adoptarea, în unanimitate, a propunerii sale de lansare a programului “Bani pentru şcoala profesională”. Acesta este destinat resuscitării “filierei formatoare de meseriaşi din învăţământul românesc”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Susţinut de patru partide, Flavius Roşu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Şag

Primarul comunei Șag, Flavius Alin Roșu, şi-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat de…

5 secunde ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 29 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 29.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan Vidrighin

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan…

2 ore ago

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

18 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

22 de ore ago