Tot mai multe capace de canal dispar, punând în pericol viaţa timişorenilor. Poliţiştii se confruntă foarte des cu acest fenomen, iar hoții sunt greu de prins. În plus, Aquatim trebuie să plătească pentru toate aceste pierderi.
Agenţii de poliție au constatat că străzile de pe care dispar cu predilecţie capacele sunt situate în zonele unde există centre de colectare. Hoţii însă nu le duc imediat la aceste centre, să le vândă. Prima dată le sparg şi le amestecă cu alte materiale feroase, pentru ca identificarea lor să fie mai anevoioasă. Luni seară, însă, pe strada Avram Imbroane, poliţiştii au prins un bărbat care tranporta un grătar de la o gură de canalizare. Ioan P., în vârstă de 30 de ani, a declarat că a furat capacul de lângă staţia RATT Badea Cârţan, pentru a-l vinde mai apoi la fier vechi. Hoţul a fost dus la Secţia 1 de Poliţie în vederea continuării cercetărilor.
Pe lângă faptul că lipsa capacelor pune în pericol viaţa trecătorilor, aceste sustrageri fac pagube serioase Aquatim-ului. Zilnic, furnizorul de apă al Timişoarei înlocuieşte, în medie, trei capace şi grătare, atât la sesizarea cetăţenilor, cât şi din informaţiile operatorilor de pe teren. Capacele din zonele vizate de hoţi au fost sudate, dar se pare că această măsură nu este eficientă, mai ales că furturile continuă.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…