Categories: Social

Biletul de cinci lei calatoria nemultumeste timisorenii

Vatmanii şi şoferii de pe mijloacele de transport în comun din Timişoara vor fi şi casieri. Ei vor vinde bilete celor care urcă în tramvaie, autobuze sau troleibuze fără tichet, la prețul de cinci lei bucata. Călătorii nu sunt de acord cu această schimbare.

O hotărâre de consiliu local votată marţi prevede că un bilet vândut de şofer va costa mai mult decât dublul celui comercializat la chioşc, respectiv cinci lei, faţă de doi. Călătorii cred că se va pierde timp în stații și, în plus, prețul este enorm. „Sistemul cu vânzarea biletelor direct de către şofer sau vatman era prin anii ’60 – ’70. Într-un oraş cu un trafic atât de aglomerat cum este Timişoara, soluţia era decongestionarea şoselelor prin stimularea transportului în comun. Sunt linii de transport pentru care se aşteaptă în şi câte 40 de minute. Tramvaiele arată cum arată, iarna îngheți în ele, iar vara te sufoci. De ce să plătești cinci lei pe o călătorie?”, spune unul dintre timișorenii care aștepta tramvaiul.
RATT şi-a justificat cererea prin aceea că mulți călători urcă în mijloacele de transport fără bilete și, când sunt prinşi de controlori, spun că nu au găsit chioşcuri deschise. „Mulți călătoreau fraudulos, mai ales seara sau duminica. Acum nu vor mai avea scuze. Tariful de cinci lei este doar la biletele vândute direct de şofer”, a declarat Culiță Chiș, directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara. Prin aceeași hotărâre de consiliu local s-a decis renunțarea totală la biletele cu două călătorii. Tarifele călătoriilor cu portofelul electronic au rămas neschimbate. În 2011, cei care au folosit mijloacele de transport în comun în Timişoara au cumpărat bilete pentru 100 de milioane de călătorii.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago