Categories: Social

Cei mai buni carnati din Banat s-au ales la Sannicolau Mare / FOTO

Degustarea cârnaților s-a mutat, în premieră, în afara Timișoarei, la castelul Nako din Sânnicolau Mare. În competiția care a desemnat cel mai bun astfel de produs din Banat au intrat 16 sortimente de cârnați de casă și 29 produși de firme de prelucrare a cărnii.

Suplimentul Banater Zeitung şi ziarul-gazdă „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” continuă o tradiţie veche de mai multe decenii: Worschtkoschtprob, degustarea cârnaţilor. Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat pentru prima dată în afara Timișoarei. Degustarea s-a ținut la Sânnicolau Mare, în castelul Nako. Organizatorii au vrut să pună în concurs cât mai multe varietăți de cârnați, pentru a informa ulterior consumatorul ce să aleagă și de unde. Mulți dintre producătorii particulari pun și în vânzare deliciosul mezel condimentat. Worschtkoschtprob a fost, până în 1989, o manifestare privată. Cititorii ziarului din spaţiul rural bănăţean aduceau la redacţie, pentru degustare, mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă, iar „juriul” era format din redactorii publicației. Cu 18 ani în urmă, publicaţia Banater Zeitung a decis să organizeze concursul în mod public.
„Din acest an, ne-am propus să organizăm fiecare ediţie într-o altă localitate, pentru a fi mai aproape de producătorii individuali care vor să-şi facă cunoscute preparatele. Mostrele au fost cumpărate aleatoriu, aşa cum au fost găsite în magazinele şi măcelăriile din Timişoara”, spune Andreea Oance, din partea organizatorilor.
Primul loc a fost împărțit între Hans Becker, din Sânnicolau Mare, și Pavel Bornea, din Cenad. Alți trei producători s-au clasat, la egalitate, pe locul al treilea: Edwin Zaban, Teodor Gligor și Jozsef Ros-Șuba.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago