Degustarea cârnaților s-a mutat, în premieră, în afara Timișoarei, la castelul Nako din Sânnicolau Mare. În competiția care a desemnat cel mai bun astfel de produs din Banat au intrat 16 sortimente de cârnați de casă și 29 produși de firme de prelucrare a cărnii.
Suplimentul Banater Zeitung şi ziarul-gazdă „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” continuă o tradiţie veche de mai multe decenii: Worschtkoschtprob, degustarea cârnaţilor. Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat pentru prima dată în afara Timișoarei. Degustarea s-a ținut la Sânnicolau Mare, în castelul Nako. Organizatorii au vrut să pună în concurs cât mai multe varietăți de cârnați, pentru a informa ulterior consumatorul ce să aleagă și de unde. Mulți dintre producătorii particulari pun și în vânzare deliciosul mezel condimentat. Worschtkoschtprob a fost, până în 1989, o manifestare privată. Cititorii ziarului din spaţiul rural bănăţean aduceau la redacţie, pentru degustare, mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă, iar „juriul” era format din redactorii publicației. Cu 18 ani în urmă, publicaţia Banater Zeitung a decis să organizeze concursul în mod public.
„Din acest an, ne-am propus să organizăm fiecare ediţie într-o altă localitate, pentru a fi mai aproape de producătorii individuali care vor să-şi facă cunoscute preparatele. Mostrele au fost cumpărate aleatoriu, aşa cum au fost găsite în magazinele şi măcelăriile din Timişoara”, spune Andreea Oance, din partea organizatorilor.
Primul loc a fost împărțit între Hans Becker, din Sânnicolau Mare, și Pavel Bornea, din Cenad. Alți trei producători s-au clasat, la egalitate, pe locul al treilea: Edwin Zaban, Teodor Gligor și Jozsef Ros-Șuba.
Comentarii prin facebook