Arhiva pentru eticheta: carnati

Cel mai bun producător de cârnați bănățeni a fost desemnat un german din Sânandrei/Foto

Cel mai bun producător de cârnați bănățeni a fost desemnat un german din Sânandrei/Foto

„Worschtkoschtprob”, cunoscutul deja concurs al desemnării celor mai buni cârnați din Banat, evenimentul organizat de ziarul de limbă germană Banater Zeitung, a ajuns în acest an la Jimbolia. Iar acțiunea comunității germane a fost una de real succes, pe lângă concursul care stabilește cel mai bun măcelar, dansurile șvăbești oferite de mai multe grupuri fiind

70 de echipe de măcelari, din mai multe țări, inclusiv România, se întrec la Festivalul Kobasicijada, la Belo Blato în Serbia

Un număr de 70 de echipe din Serbia, România, Ungaria, Bosnia și Herțegovina și Croația se întrec, duminică, în localitatea sârbă Belo Blato, în cadrul unui concurs de realizat cârnați. Întrecerea face parte din evenimentul Kobasicijada, care are loc în weekend în localitatea de lângă Zrenjianin, în Banatul Sârbesc, la doar 110 kilometri de Timișoara.

Se aleg cei mai gustoși cârnați din Banat, în cadrul unei noi ediții a Worschkoschtprob

Cei mai buni cârnați bănățeni vor fi desemnați și în acest an, în cadrul ”Worschkoschtprob”, tradiționala competiție organizată de cei de la Banater Zeitung, publicația comunității germane din Banat. În acest an evenimentul are loc la Lovrin, pe 22 februarie. Redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” organizează şi în anul 2024 „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”-

Familia Țintoi, câștigătoare, pentru a 12-a oară la Worschkoschtprob, concursul Banater Zeitung care stabilește cei mai buni cârnați bănățeni/Foto

”Veteranul” câștigător aproape permanent al concursului care desemnează cei mai bun cârnați bănățeni în ultimii ani ai evenimentului organizat de Banater Zeitung, își mai adaugă o nouă victorie în palmares, cea pentru ediția 2023. De această dată, să spunem că familia Țintoi a învins sub ”masca” nepotului maestrului Worschkoschtprob, Mark Țintoi, de 15 ani, care

Worschkoschtprob şi-a desemnat câştigătorul. Timotei Ţintoi a făcut din nou cei mai bun cârnaţi bănăţeni/FOTO

Redacţia colegilor noştri de la Banater Zeitung a respectat tradiţia şi a organizat şi în acest an o nouă ediţie a tot mai popularului concurs, „Worschkoschtprob” – „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”. Tot tradiţie e şi decizia de a organiza evenimentul în altă locaţie din Banat unde comunitatea germană este prezentă. Şi, deja putem spune că e

Cei mai buni carnati din Banat se fac, totusi, la Satchinez! / FOTO

Cu o istorie care se pierde undeva în… negura redacției ziarului de limbă germană din Timișoara, degustarea cârnaților bănățeni a adunat, joi, în jur de 70 de feluri de astfel de delicatese. Jurizarea a fost mai grea decât în anii precedenți, dar premiul cel mare a plecat, din nou, către Satchinez.

Nemteste: cei mai buni carnati intra din nou in concurs la Timisoara!

La finele lunii ianuarie va fi ales, din nou, la Timișoara, producătorul celor mai buni cârnați din zona Banatului. După trei ediții în deplasare, la Sânnicolau Mare, Lugoj și Sântana, „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”, organizată de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung”, se întoarce… acasă.

Festivalul Gastronomic din Parcul Rozelor, in „parfum” de mititei si hamsii / FOTO

Doar câteva zeci de timișoreni au ieșit din casă, în acest weekend, pentru a lua parte la Festivalul Gastronomiei și la cel Folcloric al Minorităților Etnice, din Parcul Rozelor. Din păcate, cel puțin din punct de vedere culinar, evenimentul a lăsat mult de dorit. În afară de mici, colaci secuiești și cârnați, pofticioșii n-au prea avut de unde alege.

Cei mai buni carnati din Banat se fac la Satchinez

Cel mai bun mezelar din Banat este Nicolaus Griphaton din Satchinez. Bărbatul şi-a adjudecat premiul I la Worschtkoschtprob, tradiţionala degustare a cârnaţilor bănăţeni, organizată de redacţia timişoreană a suplimentului Banater Zeitung (BZ) al ziarului Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” (ADZ). Concursul cârnaţilor bănăţeni a aliniat la start 15 sortimente produse de bănăţeni în propriile gospodării,

Top