Nicușor Miuț, fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, a fost trimis în judecată în dosarul Heaven. Alături de alți patru angajați ai municipalității, el este acuzat de abuz în serviciu. Primarul Gheorghe Ciuhandu și secretarul Ioan Cojocari sunt cercetați și ei într-un dosar disjuns din primul, fiind acuzați de neglijență în serviciu.
Procurorii DNA au anchetat timp de doi ani „afacerea” pusă la cale de Nicușor Miuț și acoliții săi. Ei au închiriat firmei unui fost miliţian, Dorin Epure, peste 15.000 de metri pătrați, pentru deschiderea unui club, cunoscut acum drept Heaven Studio. În actele înregistrate la primărie, figura doar o cincime din suprafață și doar pentru aceasta se încasa chirie. În total, bugetul local a fost prejudiciat cu 220.000 de euro. „În perioada 2003-2010, inculpaţii Miuţ Nicuşor, Opra Petru, Roşca Octavian Aurel, Voicu Marius Valentin, în calitate de şef al direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara, respectiv de consilieri angajaţi la aceeaşi instituţie, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin aceea că au înlesnit închirierea, la un preţ modic, şi ulterior prelungirea contractului de închiriere, de către o societate comercială privată, a Bazei Sportive şi de Agrement situată în Timişoara – Zona Stadion, ce aparţine Primăriei municipiului Timişoara“, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.
Povestea începe în 2000, când primăria a concesionat pentru 15 ani fosta bază sportivă ICIM, situate în apropiere stadionului. Peste șapte luni a și cumpărat-o, pentru 3,5 miliarde de lei vechi. În 2003, terenul a fost scos la licitație, pentru închiriere, dar documentele au fost întocmite în așa fel încât să creeze confuzie. „Licitaţia (…) a fost una nereală, scopul urmărit fiind acela ca S.C. Elaine S.R.L. să intre în posesia bazei printr-o metodă simplă, dar eficientă : închirierea pe o perioadă scurtă de timp, la un preţ sub cel stabilit de normele legale în vigoare, doar a unei părţi din acea bază şi prelungirea ulterioară pe o perioadă mare de timp cu păstrarea preţului de închiriere. (…) Trucarea licitaţiei este dovedită şi de faptul că pe modelul de contract anexat proiectului H.C.L. nr. 85/22.04.2003 nu este specificată data şi ora desfăşurării licitaţiei, dată şi oră care este completată olograf pe caietul de sarcini existent la dosarul de licitaţie”, susţin procurorii. La mai puţin de cinci luni de la închirierea bazei, la solicitarea firmei lui Epure, Direcţia Patrimoniu propune prelungirea cu cinci ani a contractului, pe motiv că firma trebuie să-şi recupereze investiţiile. Dosarul se află acum la Judecătoria Timişoara. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe proprietățile inculpaţilor.
În timpul anchetei, primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari au susținut că nu ştiau care este statutul terenului. Declarațiile lor sunt însă contrazise de faptul că au semnat proiecte de hotărâre în care este specificat acest lucru. Ei sunt cercetați acum pentru neglijență în serviciu, într-un alt dosar, cazul nefiind de competența DNA.
Nicușor Miuț și-a dat demisia din primărie în luna mai a anului trecut. El a invocat drept motiv salariul prea mic pe care îl primește ca angajat la stat.
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…