Categories: Invatamant

Paul Parsan, marele favorit pentru functia de rector la Stiinte Agricole

Ultimele alegeri din universităţile timişorene pentru funcţia de rector au loc, marți, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Par a fi şi cele în care câştigătorul este cunoscut dinainte. Doar doi candidaţi s-au înscris în această cursă.

Decanul Facultăţii de Agricultură, Paul Pârşan, este creditat cu prima şansă în faţa liderului de sindicat Adrian Grozea. El este şi omul pe care şi-l doreşte încă actuala conducere a USAMVB. Şi stelele par a fi de partea lui Paul Pârşan. Acesta va împlini 56 de ani exact în ziua alegerilor, pe 28 februarie Fost şef al Direcţiei Agricole Timiş, Paul Pârşan este de 24 de ani legat de USAMVB Timişoara. Înainte de revoluţie a fost şef de fermă la IAS Recaş şi apoi inginer la Institutul Agronomic din Timişoara. În ultimii opt ani, el a fost decan al Facultăţii de Agricultură din USAMVB. Pârşan este membru în PNL Timiş, însă în ultima a lăsat-o mai moale cu politica. „În cazul în care voi ajunge rector voi face orice ca universitatea noastră să meargă pe drumul performanţei, singurul care-i asigură pe termen mediu ascensiunea. Colegii care mă vor vota, dar şi cei care nu mă vor vota pot fi siguri că în mine îşi vor găsi un paretner care va promova profesionalismul, toate capabilităţile şi resursele fiecăruia dintre colegi”, ne-a spus Paul Pârşan
Profesorul universitar Adrian Grozea este cunoscut în special după ce a devenit preşedintele Sindicatului din USAMVB. Grozea are 42 de ani şi o activitate didactică şi ştiinţifică destul de solidă în spate. De-a lungul timpului a luat mai multe diplome de excelenţă şi medalii la saloanele internaţionale de inventică. În planul său managerial Grozea trasează nu mai puţin de opt direcţii pe care ar trebui să meargă universitatea pe care vrea să o conducă. „Trebuie să ne concentrăm energia şi resursele de care dispunem spre un ţel unic – acela de a deveni o universitate modernă, capabilă să anticipeze şi să vină în întâmpinarea nevoilor societale. De asemenea, promovarea calităţii învăţământului şi a cercetării universitare, precum şi susţinerea unui leadership autentic trebuie să fie elementele definitorii ale universităţii noastre”, este mesajul lui Grozea, considerat buturuga mică în lupta pentru USAMVB.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

O oră ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

7 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

9 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago