Categories: Zâmbete amare

Poli, intre campania electorala si cacealmalele conului Iancu

De câteva zile, conu’ Iancu a reînceput să facă turul televiziunilor naționale și locale, purtând cu el aceeași veche placă: gata, pleacă de la Timișoara. Așa cum a mai „plecat” și în urmă cu doi ani, și acum un an, și acum două luni etc. Mai degrabă jucător de alba-neagra și barbut, conu’ Iancu a blufat de fiecare dată și, în general, i-a mers. Cacealmaua a prins își fiindcă autoritățile locale s-au pretat la acest joc al bucureșteanului și au marcat banul aproape de fiecare dată când conu’ Iancu învârtea zarurile. Din păcate pentru el, de această dată va fi mult mai greu să prindă pe cineva în capcană. Aceasta și din cauza alegerilor care bat la ușă dar și, în mod sigur, din cauza lui. Fiindcă, dacă în urmă cu un an sau cu doi mulți fani ai lui Poli săreau și în foc pentru Iancu, acum ipochimenul nu mai are trecere nici măcar în galerie. Darmite printre timișorenii pe care nu prea îi interesează fenomenul fotbalistic. Or, ce om politic își va risca șansele afișându-se în acest moment cu un personaj devenit extrem de nociv pentru fotbalul timișorean și având credibilitatea baronului Munchhausen? Prin urmare, conu’ Iancu ar trebui să-și schimbe tactica prăfuită, că oricum nimeni nu mai pune botul la ea, ca să mă exprim într-un limbaj pe care să-l înțeleagă și așa-zisul finanțator al lui Poli. De exemplu, să amenințe că se aruncă în Bega, provocând astfel inundații serioase în Timișoara. Lucru care nu le-ar conveni edililor după ce tocmai au fost învinși de zăpezi.
De cealaltă parte, nici politicienii nu fac nimic pentru a tăia coada pisicii: ori albă, ori neagră. S-a comandat un audit pe bani publici, audit care, deși clasificat drept secret de stat, pare să nu spună prea multe despre situația financiară a lui Poli. Adică spune ce se cam știa: situația e albastră rău. Din chestiune administrativă, povestea a devenit politică. Nu că înainte nu ar fi fost, dar acum e oficial. Mai mult, liderii politici au aruncat problema în spatele colegilor de partid. Acum se așteaptă ca patru birouri județene de partid (PD-L, PSD, PNL, PNȚCD) să se întâlnească pentru a lua o decizie. Care, foarte probabil, va însemna despărțirea de Iancu. Dacă liderii politici nu mai vor să fie văzuți în preajma bucureșteanului, aceiași lideri nu vor nici să ajungă în istorie drept dricarii care au purtat-o pe Poli pe ultimul drum. Mai ales, repet, că e an electoral. Așadar, o opțiune greu de luat, de unde și derobarea de la chestiune. Problema e că, până una din cele două tabere va lua o decizie, Poli riscă să rămână fără licență și în acest an. Ca să nu vorbim de varianta neagră a desființării.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago