Categories: Social

A murit Lavinia Rausch, tanara in scaun cu rotile careia nu i s-a permis sa intre intr-un club de fite

Lavinia Rausch, cea care, anul trecut, a dat o lecție de bun simț unui club de fițe din Timișoara, s-a stins din viață, din cauza unei embolii pulmonare. Situația incredibilă prin care a trecut când i-a fost interzis accesul într-un local pentru că era în scaun cu rotile a făcut vâlvă în media din România.

Fostă Miss World University Timişoara, Lavinia Rausch a ajuns într-un scaun cu rotile în 2003, în urma unui accident de maşină în care şi-a fracturat coloana. În 2008, a plecat în Germania, pentru tratament la o clinică de specialitate. Acolo l-a cunoscut pe Ralph Rausch, cel care i-a devenit soț.
Anul trecut, Lavinia a predat o lecție europeană tuturor românilor. Venită în vizită acasă, tânăra a trecut printr-o experiență incredibilă, când i s-a refuzat de două ori într-o săptămână accesul în clubul Heaven. Motivul: bodyguarzii au considerat că îi „deranjează” pe ceilalţi. „Am vrut să ieşim să vadă şi soţul meu un club din România şi am ales Heaven. La intrare, bodyguardul s-a uitat lung la mine. I-a spus apoi soţului meu că el şi prietena mea pot intra, dar eu nu. A invocat faptul că era aglomerat. În timp ce vorbeam, pe lângă noi au intrat câteva zeci de persoane”, a povestit, şocată, tânăra. Situaţia s-a repetat peste câteva zile, când, cu un tupeu fantastic, Laviniei i s-a spus că, dacă vrea, poate sta pe terasa localului. Asta, în timp ce soţul şi prietena ei ar fi intrat în club.
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat i și a dat clubului cea mai consistentă amendă pe care o poate stabili. „Am amendat clubul cu suma de 5.000 de lei, această sumă reprezentând cea mai aspră amendă pe care CNCD a aplicat-o în toată existenţa instituţiei (n.r. din 2002). Toate hotărârile noastre au şi rolul de educare a cetăţenilor. Amenda o vrem un exemplu pentru ca nimeni să nu mai repete astfel de fapte. În acest caz am avut în vedere două aspecte. Pe de o poarte, limitarea accesului la serviciile oferite de acest club, pe de altă parte, încălcarea demnităţii umane a unei persoane cu dizabilităţi”, spunea, la momentul respectiv Csaba Astalos, preşedintele CNCD. Incredibila poveste a ajuns şi pe reţelele de socializare, pe Facebook fiind creată o pagină specială dedicată boicotării respectivului club.
Cu numai câteva zile înainte de a împlini 34 de ani, Lavinia Rausch s-a stins din viață, din cauza unei embolii pulmonare. Ea a fost înmormântată joi, în cimitirul din Calea Buziaşului.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

28 de minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago