Gheorghe Ciuhandu, Ostaficiuc, Bojin si Robu – „urecheati” de Ovidiu Ciuhandu

Consilierul local Ovidiu Ciuhandu a lansat un atac extrem de dur asupra liderilor politici care negociază preluarea formaţiei Poli Timişoara de la Marian Iancu. Într-un text publicat pe o platformă de socializare, pedelistul îşi exprimă dezamăgirea că se investeşte prea puţin sau deloc în spitale, maternităţi sau șosele.

Ovidiu Ciuhandu susține, fără să pronunţe numele lui Marian Iancu, că aleșii locali au fost şantajaţi atunci când a venit vorba despre alocarea sumelor de bani pentru echipa de fotbal. Pedelistul îi îndeamnă pe liderii politici să nu mai ofere banii timişorenilor echipei de fotbal, ci să bage mâna în buzunar şi să-şi procure abonamente sau bilete pentru jocurile acesteia. „O informaţie utilă pentru toți cei interesaţi este aceea că, în ultimii patru ani, Clubul Poli Timişoara a fost susţinut de către Consiliul Local Timişoara cu o sumă de aproximativ 6.000.000 euro, la care se mai adaugă aproximativ 3.000.000 euro din partea Consiliului Judeţean, plus investiţiile pe care Consiliul Local le-a făcut în terenurile de antrenament în 2004 / 2005 (care se ridică la alte câteva sute de mii de euro) şi cele făcute de Consiliul Judeţean în ce priveşte modernizarea stadionului (ştiut fiind faptul că stadionul aparţine, în fapt, Consiliului Judeţean). Iată deci, la un calcul simplu, cum Timişoara, oraşul nostru, al tuturor, a investit mai bine de 11.000.000 euro în viitorul acestei echipe. E mult? E puțin? Rămâne să apreciaţi fiecare dintre Dumneavoastră în parte. Un lucru este însă cert: acela că toţi aceşti bani la care am făcut referire mai sus provin din taxele şi impozitele pe care timişorenii le plătesc la bugetul local. În ce mă priveşte, îmi adresez (şi vă adresez, dacă doriţi) o întrebare simplă: a fost această investiţie uriașă o prioritate pentru Timişoara? De ce această întrebare? Pentru că, poate, ar fi fost mai benefic să construim din aceşti bani o maternitate, fiindcă ceea ce avem astăzi, în anul 2012, într-un oraș cu pretenţii la europenitate, este o ruşine pentru un oraş ca Timişoara! Poate că investind toţi banii aceştia în inelul de centură, am fi circulat mai bine şi mai relaxat prin oraş, ori poate dacă i-am fi investit în spitale nu ne-am mai fi gândit cu groază, fiecare dintre noi în parte, că s-ar putea să vină o vreme când am putea ajunge şi noi, la rândul nostru, acolo… Ori i-am fi putut investi în educaţie, înspre consolidarea şi modernizarea şcolilor, înspre învăţământ, pentru că şi aici suntem încă deficitari”, precizează cu mare indignare Ovidiu Ciuhandu.
Consilierul local acuză clasa politică din Timişoara pentru neimplicarea în proiecte legate de domenii precum educaţia şi sănătatea şi recunoaşte şantajul în problema acordării sumelor de bani clubului Poli Timişoara. În vizor sunt luaţi inclusiv liderii politici, traşi la răspundere că au influenţat acordarea banilor publici Politehnicii Timişoara, fără să fie munciţi de ei. „Nu vreau să fiu greşit înţeles ori interpretat, aşa că repet: TOŢI cei care am votat atunci am cedat unui şantaj politic! Liderii noştri politici ar trebui să stie (iar împreună cu ei fiecare dintre noi în parte!) că este foarte lesne să dirijezi nişte fonduri, nişte bani, înspre o destinaţie sau alta, atunci când nu sunt rodul propriei tale munci!”, notează Ciuhandu.
Consilierul local uită că este membru PDL, partid al cărui șef este Constantin Ostaficiuc şi îi acuză, din nou fără să dea nume, pe toţi liderii politici din judeţ. „Constat însă cu stupoare că mai sunt lideri care cred în continuare că se pot juca lejer cu banii comunităţii, ai acelei comunităţi pe care doresc să o conducă. Domnilor preşedinți de partide, vectori politici, vă sugerez să căutaţi adânc în buzunarele Dumneavoastră şi astfel să susţinem echipa noastră de suflet, prin eforturi proprii şi conjugate, iar nu din banii altora! Cred cu tărie că această echipă merită să fie susţinută şi salvată! Dar mai cred şi că putem face acest lucru cumpărând, fiecare iubitor de fotbal, câte un abonament sau bilete la toate meciurile! Iar asta să fie valabil INCLUSIV ori poate mai ales pentru cei de la tribuna oficială! Poate că a venit timpul să spunem STOP gratuităţilor!”, mai spune Ciuhandu.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

3 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

3 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

7 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

8 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

10 ore ago