Pe site-ul lui Poli a apărut, miercuri după-amiază, un document reprezentând o promisiune de vânzare-cumpărare a acțiunilor clubului între actualii acționari și potențialii cumpărători. În mod ciudat, Consiliul Local Timișoara este scos din schemă, la cumpărători figurând doar Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica.
Marian Iancu susține că documentul a ajuns la Consiliul Județean Timiș miercuri, la ora 15, adică la trei ore după ce era așteptat să vină cu documentația. Vânzătorii sunt acționarii clubului, respectiv Marian Iancu, Constantin Mărgărit, Emil Roșiianu, SC Balkan Petroleum, FCU Politehnica Timișoara, SC VGB Invest, SC BKP Management & Invest Group și SC BKP Trading Impex. Prețul a fost stabilit la 0,122 lei/acțiune. Asta înseamnă că Marian Iancu vrea, pentru cele 8,12 milioane de acțiuni, 991.611 lei. Nu e un preț mare, dar cumpărătorii se obligă să achite și datoriile de zece milioane de euro, dintre care două milioane de euro în doar două zile. Vânzătorul se obligă „să efectueze toate demersureile necesare finalizării procedurii de reeșalonare a datoriilor bugetare ale SC BKP Faber”. Acest lucru nu înseamnă însă automat că reeșalonarea va fi acceptată. Datoriile vor fi achitate de noii acționari.
CJ Timiș și Universitatea Politehnica se obligă la plata a două milioane de euro până în 31 martie 2012, banii reprezentând datorii care trebuie achitate urgent în vederea obținerii licenței pentru sezonul 2012/2013. Operațiunea pare de domeniul imposibilului, având în vedere timpul limitat. De asemenea, cumpărătorii mai trebuie să achite sume de bani către următorii creditori: 8,43 milioane de lei către SC Uton SRP până pe data de 31 decembrie 2012; 11,65 milioane de lei către SC BKP Management $ Invest Group până pe data de 30 iunie 2013; 430.000 de lei către Marian Iancu. „În cazul în care obligațiile instituite la acest articol nu sunt îndeplinite în mod corespunzător și la termen, părțile vor fi puse în situația anterioară, fără ca promitenții cumpărători să fie îndreptățiți la despăgubiri”, se arată în document. Cu alte cuvinte, dacă autoritățile locale nu vor achita aceste datorii în integralitate, clubul revine automat în proprietatea firmelor lui Iancu. Vânzătorii se obligă ca suma maximă a datoriilor pe care le are clubul să fie de zece milioane de euro. „Această sumă este compusă din: 4,8 milioane de euro datorii la acționari; 5,2 milioane de euro datorii curente din care datorii cu impact asupra licențierii în cuantum de 1,798.209 euro și 215.850 euro drepturi restante jucători aferente lunilor ianuarie și februarie 2012”, se arată în document. Cumpărătorii vor avea interdicția de a vinde acțiuni până în momentul în care în care își vor achita datoriile la firmele controlate de Iancu.
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…