Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, în ședința de marți, suspendarea lui Cătălin Șerban din funcția de judecător și de vicepreședinte al Curții De Apel Timișoara. Motivarea arestării preventive a judecătorului Cătălin Şerban scoate în față o poveste halucinantă.
Fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, Nicolae Cătălin Șerban, a cerut mită în două rânduri, câte 30.000 de euro, de la directorul Moldomin pentru a interveni în două dosare. Șpaga a fost luată în Serbia, în localitatea Biserica Albă. „S-a ajuns la concluzia ca banii să fie înmânaţi lui Chișărău pe teritoriul Serbiei”, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel București prin care s-a decis arestarea lui Șerban pentru 29 de zile. Pe 12 martie, în restaurantul hotelului Pullmann din Bucureşti a avut loc o discuţie în care s-a stabilit că șpaga va fi dată în Serbia. „În data de 14 martie, în jurul orelor 11, învinuitul Chișărău s-a întâlnit cu Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă, la un bar din aceeaşi localitate şi l-a rugat pe acesta să îl însoţească până în localitatea Biserica Albă din Republica Serbia, lucru care s-a şi întâmplat cei doi părăsind teritoriul României în jurul orei 15. La ora 16 (ora Serbiei), învinuitul Chișărău a ajuns în parcarea hotelului Royal din localitatea Biserica Albă (Bela Crkva), a coborât din maşina numitului Sava, s-a deplasat câţiva metri după care a urcat într-o maşină de culoare neagră care era staţionată şi în interiorul căreia se aflau două persoane, pe care nu le cunoştea şi care i-au remis suma convenită respectiv, 50.000 euro. Învinuitul a luat banii, i-a introdus în buzunarul interior stânga al hainei, a revenit la maşină şi i-a spus lui Sava că pot pleca. În continuare şi-au continuat drumul spre România trecând prin cele două puncte vamale, cel românesc şi cel sârbesc”, se mai arată în motivarea instanței.
După revenirea în România, mașina polițistului a fost oprită în trafic de procurorii care avea informații despre întreaga poveste. Au găsit cei 50.000 de euro la Chișărău în buzunar. Acesta a spus că banii îi erau destinați judecătorului Șerban. Ca să scape cu pedeapsă mai ușoară, în aceeași zi, Chișărău a făcut un denunț împotriva magistratului. Până la urmă, șpaga s-a dat în biroul nevestei judecătorului. În seara zilei, judecătorul a rămas afară, în timp ce Chișărău și soția magistratului au intrat în imobil, unde au lăsat banii.
Potrivit judecătorului Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, pe rolul instanţei se află un dosar „mamă” privind falimentul Moldomin SA. Pe 8 septembrie 2011, judecătorul sindic a emis două încheieri cu privire la două contestaţii depuse de ANAF prin care, practic, s-a aprobat valorificarea activelor SC Moldomin, active care fuseseră înstrăinate către societatea Mineco. Împotriva acestor două încheieri, fiscul a formulat recursuri pe 21 octombrie 2011, prin care s-a solicitat înlocuirea lichidatorului judiciar. Aici intervine Iacob Chișărău. Directorul Moldomin le-a propus cetățenilor sârbi care controlau Mineco să plătească o anumită sumă de bani înainte de termenul de judecată pentru a obține soluții favorabile la recursurile pronunțate pe 5 martie.
Politicienii Timișoarei, prezenți la gala Topului Firmelor, vineri seara, nu au ratat nici această ocazie…
După câteva rezultate bune, CSC Dumbrăvița nu a mai reușit o prestație solidă, în ciuda…
Timișoreanca Anca Todoni s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA 125 de la Santa…
Pe șantierul noii legături a Timișoarei cu autostrada A1 e activitate intensă. Sunt peste o…
Universitatea de Vest Timișoara va primi, prin PNRR, peste 90 de milioane de lei pentru…
CSC Peciu este premianta de până acum din C9. Echipa bănățeană a învins categoric în…