Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, în ședința de marți, suspendarea lui Cătălin Șerban din funcția de judecător și de vicepreședinte al Curții De Apel Timișoara. Motivarea arestării preventive a judecătorului Cătălin Şerban scoate în față o poveste halucinantă.
Fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, Nicolae Cătălin Șerban, a cerut mită în două rânduri, câte 30.000 de euro, de la directorul Moldomin pentru a interveni în două dosare. Șpaga a fost luată în Serbia, în localitatea Biserica Albă. „S-a ajuns la concluzia ca banii să fie înmânaţi lui Chișărău pe teritoriul Serbiei”, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel București prin care s-a decis arestarea lui Șerban pentru 29 de zile. Pe 12 martie, în restaurantul hotelului Pullmann din Bucureşti a avut loc o discuţie în care s-a stabilit că șpaga va fi dată în Serbia. „În data de 14 martie, în jurul orelor 11, învinuitul Chișărău s-a întâlnit cu Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă, la un bar din aceeaşi localitate şi l-a rugat pe acesta să îl însoţească până în localitatea Biserica Albă din Republica Serbia, lucru care s-a şi întâmplat cei doi părăsind teritoriul României în jurul orei 15. La ora 16 (ora Serbiei), învinuitul Chișărău a ajuns în parcarea hotelului Royal din localitatea Biserica Albă (Bela Crkva), a coborât din maşina numitului Sava, s-a deplasat câţiva metri după care a urcat într-o maşină de culoare neagră care era staţionată şi în interiorul căreia se aflau două persoane, pe care nu le cunoştea şi care i-au remis suma convenită respectiv, 50.000 euro. Învinuitul a luat banii, i-a introdus în buzunarul interior stânga al hainei, a revenit la maşină şi i-a spus lui Sava că pot pleca. În continuare şi-au continuat drumul spre România trecând prin cele două puncte vamale, cel românesc şi cel sârbesc”, se mai arată în motivarea instanței.
După revenirea în România, mașina polițistului a fost oprită în trafic de procurorii care avea informații despre întreaga poveste. Au găsit cei 50.000 de euro la Chișărău în buzunar. Acesta a spus că banii îi erau destinați judecătorului Șerban. Ca să scape cu pedeapsă mai ușoară, în aceeași zi, Chișărău a făcut un denunț împotriva magistratului. Până la urmă, șpaga s-a dat în biroul nevestei judecătorului. În seara zilei, judecătorul a rămas afară, în timp ce Chișărău și soția magistratului au intrat în imobil, unde au lăsat banii.
Potrivit judecătorului Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, pe rolul instanţei se află un dosar „mamă” privind falimentul Moldomin SA. Pe 8 septembrie 2011, judecătorul sindic a emis două încheieri cu privire la două contestaţii depuse de ANAF prin care, practic, s-a aprobat valorificarea activelor SC Moldomin, active care fuseseră înstrăinate către societatea Mineco. Împotriva acestor două încheieri, fiscul a formulat recursuri pe 21 octombrie 2011, prin care s-a solicitat înlocuirea lichidatorului judiciar. Aici intervine Iacob Chișărău. Directorul Moldomin le-a propus cetățenilor sârbi care controlau Mineco să plătească o anumită sumă de bani înainte de termenul de judecată pentru a obține soluții favorabile la recursurile pronunțate pe 5 martie.
Comentarii prin facebook