Categories: SocialUltima ora

Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, retinut pentru trafic de influenta

Vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, Nicolae Cătălin Șerban, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat, vineri, Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Procurorii spun că Nicolae Cătălin Șerban „a pretins de la învinuitul Chişărău Iacob suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora”. „Ulterior, în 14 martie, Şerban a primit, cu ajutorul soţiei sale, de la Chişărău suma de 50.000 euro, bani ce fuseseră primiţi de acesta din urmă de la alte două persoane”, a declarat Lucia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA. În acest dosar dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii.
Iacob Chișărău, consilier județean din partea PD-L și directorul societății Moldomin Moldova Nouă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. În mai 2011, Chișărău a produs un accident de circulație în care și-au pierdut viața trei oameni, iar alți trei au fost răniți. De numele lui este legat și un scandal privind furturile masive de fier vechi de la societatea Moldomin. După ce hoții care veneau la furat cu TIR-ul au fost prinși, ei le-au declarat anchetatorilor că acționau cu acordul lui Iacob Chișărău.
Personajul cheie al poveștii, judecătorul Nicolae Cătălin Șerban, are 35 de ani și era la al doilea mandat ca vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, funcție pe care ar fi trebuit s-o ocupe până în 2015. Avea un salariu lunar de peste 2.400 de euro și deține un teren de peste 300 mp în Timișoara, dar și o vilă de peste 200 mp, ambele cumpărate în 2010. În același an a vândut un apartament, cu 87.000 de euro, și a contractat un credit de 93.500 de euro. Împreună cu soția sa, notar public, Șerban are și două mașini, un VW Passat și un Fiat Panda.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago