Categories: SănătateUltima ora

Visinel, oprit de Politia Locala sa se mute la Oncologie / FOTO

Scandal la Secția de oncologie a Spitalului Municipal. Deși a venit cu fotolii și canapele și a vrut să se mute printre bolnavii de cancer, familia Stanca a fost oprită de polițiștii locali. S-a lăsat și cu amenzi, dar și cu o promisiune de întoarcere din partea lui Vișinel.

Clădirea de 1.600 metri în care funcționează Secția de oncologie a Spitalului Municipal este, de mai mulți ani, în proprietatea lui Vișinel Stanca. Timp de cinci ani, Vișinel nu a avut voie să modifice chiria, din cauza unei legi care îi interzicea acest lucru. Contractul între Primăria Timișoara și Vișinel a expirat în decembrie 2011. De atunci, Vișinel a așteptat ca municipalitatea să facă o ofertă pentru prelungirea contractului. A fost înființată o comisie de negociere, dar discuțiile nu au dus la niciun rezultat concret.
Ulterior, Stanca a declarat, în repetate rânduri, că se va muta în imobilul care îi aparține. „Nu am făcut scandal cinci ani, dar acum nu mai pot să înghit gogoşile celor de la primărie, care dau vina pe mine pentru soarta bolnavilor de cancer. Ei spun că vreau să-i dau afară. În realitate, nu vor să se înţeleagă cu mine şi vor să îşi bată joc de soarta bolnavilor de cancer din Timişoara”, spune Vişinel. Luni, el a încercat să-și pună în practică declarația. Împreună cu familia lui, a încercat să intre în clădirea de pe Bd. Mihai Viteazul, aducând mai multe obiecte de mobilier. La fața locului au fost însă chemați polițiștii locali, care au amendat-o pe soția lui Vișinel, dar i-au iertat totuși pe cei care au adus mobila în interiorul spitalului. „Din informaţiile pe care le-am primit de la colegii mei, proprietarii clădirii au făcut scandal şi de aceea au fost amendaţi. Amenda este în cuantum de 1.000 de lei şi a fost data în baza Legii 61, care face referiri la tulburarea liniştii publice” , spune Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.
Nici reprezentanţii primăriei, nici cei ai ai Spitalului Municipal nu au putut fi contactaţi. Vişinel Stanca a promis că va încerca, din nou, săptămâna viitoare, să intre în clădirea de pe Mihai Viteazul.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago