Categories: PoliticaPoliticieni

„Raducanu sparge clanul!” se intoarce cu „Respect pentru Timisoara”

Preşedintele UNPR Timiş, Ion Răducanu, a intrat în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Însoţit de doi deputaţi, Maria Barna şi Claudiu Ţaga, el a depus, luni, la Biroul Electoral Timişoara, dosarul pentru candidatură. Progresistul e la a doua încercare, după cea din 2008.

Ion Răducanu a anunţat iniţial că vrea să candideze la şefia Consiliului Judeţean Timiş. S-a răzgândit însă. Șeful UNPR Timiș este la a doua tentativă c de a deveni primar al Timişoarei. În 2008, când a candidat din partea PSD, cu sloganul „Răducanu sparge clanul!”, el nu s-a clasat decât al treilea, după Gheorghe Ciuhandu şi Gheorghe Ciobanu.

„Candidez la primărie din respect pentru Timişoara şi timişoreni. Acum patru ani era altă situaţie, atunci mi s-a impus de PSD să candidez, acum e propria mea voinţă. După 16 ani de conducere a lui Ciuhandu nu se vede nimic în urmă. Timişoara are nevoie de un manager adevărat. Contracandidaţii mei nu au o astfel de calitate. Vin fie din muzică, fie din poliţie sau din învăţământ. Eu sunt omul hotărât care nu am răspuns şi nu voi răspunde niciodată la vreo comandă”, spun Ion Răducanu.

La şefia CJ Timiș, din partea UNPR, va candida omul de afaceri Ioaif Ingrisch, de profesie inginer. UNPR a depus în judeţ liste în 75 de localităţi. Răducanu speră să bată scorul impus de la centru, adică 10%. „Eu sper să avem spre 15 primari. De la centru ni s-a spus 10%. Cred că în Timiş vom avea mai mult”, afirmă Răducanu.

Progresistul ne-a dezvăluit şi de ce a renunţat la cursa pentru Consiliul Judeţean Timiş. „Nu este vorba că s-ar fi retras Ciuhandu, nu de aceea candidez la primărie. Planul era făcut dinainte. Candidam la CJT dacă se materializau negocierile noastre cu ţărăniştii. Atunci era vehiculată varianta Ciuhandu – la primărie, Răducanu – la consiliul judeţean”, a spus Răducanu. El va candida sub sloganul „Respect pentru Timişoara”.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

6 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

7 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

8 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

12 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

13 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

14 ore ago