Categories: SocialUltima ora

Horia Colibasanu vrea sa cucereasca Kangchenjunga, „muntele sfant”

Horia Colibășanu, alpinist cu cinci vârfuri de peste 8.000 de metri cucerite deja, se pregătește de o nouă aventură pe un „optmiar”. Ținta noii expediții este Kangchenjunga (8.586 m), al treilea ca înălțime din lume și cel mai periculos vârf de peste 8.000 de metri situat în masivul Himalaya.

Expediția „Slatina – Kangchenjunga 2012, susținută de Koyos.ro” începe joi, când Horia Colibășanu, Peter Hamor și Adrian Vălean vor pleca spre Kathmandu. Cei trei alpiniști nu vor beneficia de sprijinul șerpașilor și nici de oxigen suplimentar, ei urmând să meargă pe ruta clasică, urcată de britanicii Joe Brown și George Band în 1955. Ascensiunea va fi făcută în stil alpin, cucerirea vârfului fiind bazată pe forța fizică și mentală a sportivilor implicați.
Kangchenjunga este considerat a fi cel mai periculos „optmiar” și al doilea ca dificultate după K2. Populația locală, Sikkim, consideră Kangchenjunga „munte sfânt”.
Horia Colibășanu a cucerit deja șase din cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri: K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) și Makalu (8.481 m). Stomatologul timișorean este alpinistul român cu cele mai multe „optmiare” escaladate fără oxigen suplimentar. Horia vrea să le atingă pe toate 14, egalând astfel performanța italianului Reinhold Messner, care a încheiat „turul optmiarilor” în 1986.
Întreaga aventură a lui Horia Colibasanu va putea fi urmărită pe site-ul oficial www.horiacolibasanu.ro, pe www.facebook.com/horiacolibasanu, dar și prin intermediul paginii https://www.koyos.ro/horia.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

23 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago