Categories: Sport

Liga I, intre Al Pacino, Petre Inspirescu si Fred si Barney

După etapa asta, când Ceahlău’ a bătut la Sibiu, oficialii gazdelor au decis că nu-i mai poate ajuta nimeni și nimic să rămână în Liga-ntâi. Decât un personaj cu mare priză la public. După îndelungi parlamentări (ca să fiu și eu în ton cu evenimentele din țară), dintre cei nominalizați să revigoreze psihicul zdruncinat al băieților lui Cristi Pelici (printre care se pare că s-au aflat Mama Omida, Omul Păianjen, căpitanul Nemo și alții), cel care a întrunit cele mai multe voturi a fost Al Pacino. Cunoscutul actor american a fost preferat pentru rolul său din filmul „Any Given Sunday”, în care joacă rolul unui antrenor care își motivează elevii printr-un discurs de excepție.

Dacă ne menținem pe această linie, pe cine credeți că ar trebuie să aducă Ioan Neculaie de la Brașov să lucreze puțin la psihicul fotbaliștilor lui? Eu zic că ar fi câteva variante interesante: ciocănitoarea Woody, Stan și Bran, Ben Stiller… Bine, nu pentru toți e nevoie, pentru unii dintre ei… Ați văzut ce frumos a sărit Hadnagy la faza aceea mult discutată? S-a crezut la volei pe plajă, nu la fotbal!

Meciul de la Ploiești, dintre Astra și Rapid, pare să se fi jucat, și el, sub egida „Frate, frate, da’ rânza nu-i pe bani“. Chiar dacă antrenorul astral Mircea Puriu’ Rednic nu e în cele mai cordiale realții cu masculii din familia Lucescu… Mai ales cu cel mic, cu Răzvănel… Da, dar și așa, Dinu Vamă Gheorghe nu poate lăsa de-o parte prietenia lui cu băiatu’ lu’ tata, așa că rapidulețul a câștigat trei puncte meritate (sau nu?) la Ploiești.

Pe stadionul din Târgu Mureș a rulat o punere în scenă după cunoscutul basm al lui Petre Inspirescu, Wesley cel voinic și golurile de aur, și vasluienii rămân acolo sus, la trei puncte în spatele liderului CFR Cluj. Lucru care nu prea se poate spune și despre Dinamo, ai cărui fii rătăcitori, Adrian Cristea, Claudiu Niculescu, Gabi Boștină, George Galamaz și chiar Florian Walter, bossu’ de la „U“ Cluj, au stricat scandările de unu solist lansate pentrru această partidă de vecinii de cartier de la CFR, Paszkany și Mureșan.

Concordia lui Reghecampf seamănă tot mai mult, după unii, cu Chiajna istorică, mama lui Ștefan cel Mare al Moldovei. Sau, dacă e să ne luăm după alții, adepți ai teoriei conspirațiilor, cu o cursă infernală, fără happy-end, dacă se vor dovedi suspiciunile legate de pariuri. Iar Mioveniul arată ca o Dacie de pe vremea lui Fred și Barney, în care locomoția e asigurată prin mijloace primitive.

Oița cea urâtă din Ghencea a lui Jiji reușește să se mențină destul de aproape de podium, după un succes chinuit cu Petrolul, fiind salvată de renegatul Nikolic, care se pare că a ales ca de la vară să-și ia uniformă de ceferist, adică să meargă la Rapid.

Mediașul rescrie scenariul la „Salvați de clopoțel“, pentru că băieții lui Pustai s-au trezit abia la final, când perspectiva diviziei secunde devenea tot mai amenințătoare. Oțelul e ca gașca lui Habarnam și a prietenilor săi, pierdută de tot în spațiu în acest final de sezon.

În rest, din ciclul, „Noi vrem licență“, inspirat probabil de țăranii de la 1907, Viorel Duru a acordat drept de joc în prima divizie pentru toate echipele din Liga lu’ Mitică în sezonul viitor. Anul trecut s-a jucat de-a lupul cu Scufița Roșie cu cluburile din România (Poli știe foarte bine!), dar acum a lăsat-o moale de tot! Doar n-ați fi vrut să dispară toate echipele din Divizia I, conform prezicerilor mayașe. Și-așa suntem în anul 2012!

Share
Published by
Adrian Bulubasa

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

52 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

53 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago